Projeccions històriques de Vilafranca de la dècada 1910-1920

02/06/2011 - 16:17h

 Amb motiu de la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius, del 7 al 13 de juny, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès organitza la projecció de l’audiovisual “Retrats de Vilafranca 1910-1920”. Les imatges de l’audiovisual pertanyen al Fons Thomas i corresponen a postals d’actes festius, espais públics, monuments i edificis de Vilafranca del Penedès del període 1910-1920.

Les imatges que composen aquest fons eren propietat de l’empresa Fototípia Thomas, fundada el 1880 per Josep Thomas i Bigas i en la qual van treballar tres generacions d’impressors Thomas. Aquesta empresa va desenvolupar totes les tècniques de fotografia conegudes fins al moment i va esdevenir una de les impremtes més grans d’Europa, destacant en la producció de targetes postals de diferents localitats des de finals del segle XIX fins als anys 40 del segle XX. La fototípia Thomas comprava els negatius a fotògrafs per obtenir les imatges més representatives de cada ciutat; les positivava i en feia postals que es posaven a la venda. Els autors de les fotografies es desconeixen.
L’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès ha adquirit recentment aquestes imatges i ha creat el Fons Thomas. Amb motiu de la Setmana Internacional dels Arxius, les ha organitzat en un audiovisual d’un quart d’hora de durada.
L’audiovisual es projectarà durant tota la setmana, entre les nou del vespre i la una de la nit, i es podrà veure des de l’exterior de l’Arxiu Comarcal (ubicat a l’Avinguda d’Europa, 6-8, del barri de la Girada). Amb posterioritat, es farà una projecció pública d’aquest audiovisual a la sala d’actes del Consell Comarcal en horari de tarda.

També et pot interessar

Comentaris