La Ruta Pau Casals del Vendrell incorpora audicions d’orgue

alt
01/06/2011 - 13:46h

L’Ajuntament del Vendrell ha impulsat una nova ruta cultural que permetrà als ciutadans de la vila i als visitants conèixer els espais vitals del Mestre Pau Casals a la població que el va veure néixer i gaudir d’una audició de l’orque que ell mateix va arribar a tocar i restaurar. Es tracta d’una visita guiada oferta des de la Casa nadiua de Pau Casals, la Vil·la Museu Pau Casals i l’Auditori conjuntament amb els Amics de l’Orgue del Vendrell, com ha explicat l’alcalde del Vendrell, Benet Jané, gràcies a la línia de col·laboració iniciada entre l’Auditori Pau Casals, la Fundació Pau Casals, l’Associació Musical Pau Casals i els Amics de l’Orgue per organitzar concerts conjuntament.
La visita s’iniciarà a la Casa nadiua de Pau Casals, on se n’explicarà la infantesa i la seva vinculació amb el Vendrell. Des d’allí s’anirà cap a l’església acompanyats d’un guia que permetrà ampliar el coneixement sobre el passat i el present del Vendrell. Ja a l’església, el grup pujarà al cor, en el qual se li farà l’explicació de l’orgue i després podrà escoltar una audició interpretada per l’organista, de prestigi, que hagi realitzat el concert del dia anterior.
Un cop finalitzada l’audició el grup es desplaçarà a Sant Salvador per gaudir de manera lliure de la visita a la Vil·la Museu Pau Casals i, opcionalment, de la visita guiada a l’Auditori Pau Casals.
Les visites seran els dissabtes 11 de juny, 23 de juliol, 13 d’agost, 24 de setembre, 22 d’octubre i 17 de desembre. Per fer-la cal una inscripció prèvia que es pot formalitzar tant a la Casa Nadiua com a la Vil·la Casals, o bé al telèfon 977 18 13 88 (coordinació de visites).
El cost de la ruta és de 8 euros per persona, mentre que la visita opcional a l’Auditori representarà 32 euros per grup i s’ha de convenir l’horari en el moment de la reserva. A més, existeix la possibilitat de contractar una audició personalitzada al mateix Auditori.
Els grups de més de 15 persones, els veïns del Vendrell, els jubilats, els aturats, els estudiants i els que tinguin carnet d’alberguista tindran una reducció en el preu de la ruta, aquest serà de 5,5 euros.
Finalment, les persones que hagin assistit al concert d’orgue de la nit anterior podran fer gratuïtament la visita i audició d’orgue del matí següent.

També et pot interessar

Comentaris