Més EVA, ara també en versió infantil

27/05/2011 - 07:41h

 21 espectacles en deu dies i diverses novetats respecte a l’edició anterior. El festival En Veu Alta, EVA, se supera any rere any i, en aquesta ocasió -la setena, ja- ha presentat una programació que començarà el 3 de juny i no pararà fins el dia 12. El certamen ha buscat noves complicitats i s’ha aliat amb diverses entitats particulars per tirar endavant l’edició. És el cas de l’Associació Kametta, que prestarà la idea del Dos Rombos, de narracions eròtiques, amb la participació de Carles Alcoy (dies 3 i 10, a Mobles Bascompte).
Una altra de les novetats més vistoses d’enguany serà, sens dubte, la creació d’un festival de narració pensat per als més petits, l’EVA infantil, que durant tota la setmana portarà espectacles adreçats als infants de manera estable en l’escenari fix del claustre de Sant Francesc i també en alguns pobles de la comarca, la Granada, el Pla i Torrelavit. La intenció és anar obrint camps arreu del territori més proper, des de l’Anoia fins al Garraf, Baix Llobregat i Baix Penedès.
Dotze escenaris
Durant aquests dies passaran per dotze escenaris diferents narradors professionals, alguns dels quals ja han tastat el festival. Els dissabtes es faran sessions golfes a dos quarts d’una de la matinada amb Anna Cruz i “El joc del llop”. El 4 de juny repeteix la iniciativa de Lectures En Veu Alta pensat per a tots els que vulguin llegir textos en públic. El dia 5 també serà el torn de Núria Feliu, que recitarà sardanes a Sant Francesc. També hi seran Pep Coll, Martha Escudero, Juanan Rodríguez i Claret Papiol, o Marina Mestres, Jordina Biosca (directora del festival), Ferran Martín, Plansicols i Mònica Torra, per acabar amb la participació del cor de cambra i el conjunt musical ARSinNova el darrer dia de certamen, el 12 de juny a la capella dels Dolors a les deu de la nit.
Des de l’organització, Jordina Biosca va celebrar la implicació que entre les entitats privades ha trobat per tirar endavant i va lamentar que aquest suport estigui de fa temps aturat a escala institucional. “Es mantenen i ens ajuden però si volem fer de Vilafranca un referent en aquest àmbit i que els beneficis recaiguin aquí és bo que els agents locals s’impliquin al màxim”, va afirmar.
Tota la informació del festival de narració a www.enveualta.com.

També et pot interessar

Comentaris