Sant Sadurní es queda sense Fira Comercial i Industrial després de 24 anys

alt
Avatar
26/05/2011 - 16:51h

El factor econòmic és el que ha fet que la junta del Centre Comercial Obert (antigament la Unió de Botiguers) hagi decidit enguany no organitzar la Fira Comercial i Industrial tal i com ho havia fet els darrers 24 anys. La mostra sectorial, que els darrers anys s’havia organitzat conjuntament amb el Cavatast, ja va estar a punt de suprimir-se l’any passat, però la junta de l’entitat va apostar finalment per organitzar-la.
Segons s’explica en una carta enviada als que havien estat expositors de la FCI, la mostra és una de les activitats a les que el CCO hi destina més recursos tant econòmics com humans i aquest any s’han hagut de “replantejar” les activitats que no s’autofinancen, sobretot tenint en compte la “disminució” que hi ha hagut en matèria de subvencions.
A banda del factor econòmic, la junta del CCO també ha valorat altres aspectes com la participació a la mostra de les empreses locals, “que els darrers anys no ha estat del tot satisfactòria”, com apunten des de l’entitat. Segons les dades de l’associació de comerciants sadurninencs, el 2010, només el 50% de les empreses que van participar a la mostra eren empreses de la vila, mentre que la resta venien de fora.
Possibles alternatives
L’entitat ha anunciat que “aquesta és una decisió ferma”, tot i que ha deixat clar que ja està treballant en possibles alternatives a la Fira Comercial Industrial. L’objectiu és aprofitar comercialment els dies del Cavatast i la Setmana del Cava, dates en que Sant Sadurní rep un gran nombre de visitants, possibles compradors per als establiments sadurninencs. En aquesta línia, la junta del CCO ha avançat que està treballant en una proposta “nova, atractiva i diferent” que potenciï la participació de “tot el teixit empresarial local” i que reafirmi Sant Sadurní com a “Capital del Cava, la indústria, el comerç i els serveis”.

Comentaris