Divendres acaba el termini per presentar els projectes a l’Escultòric Torrelavit

24/05/2011 - 09:11h

L’Escultòric ha canviat alguns aspectes de la seva dinàmica de funcionament per passar a convertir-se en un concurs bianual. Aquesta vegada es proposa integrar una fase intermitja en què es mostrarà la gestació d’una obra en les seves fases preparatòries: esbossos que expliquen el motiu de l’obra , una breu explicació de la realització tècnica i dels materials amb que es realitzarà , una maqueta tridimensional de la proposta , una simulació fotogràfica d’una possible ubicació urbana… Les maquetes acompanyades de dibuixos, fitxes tècniques i propostes fotogràfiques es mostraran a l’exposició Torrelavit escala 25/50 : 1 al Casal de Cultura entre el 10 de juny i el 29 de juliol 2011.
Coses d’antany és la temàtica central de la mostra que ha de permetre reflexionar i investigar les coses –objectes, persones, oficis, esdeveniments històrics- que pertanyen al passat i que es voldran conservar i recordar en el futur. La tècnica serà lliure, tot i que la proposta haurà d’expressar una aportació a la millora del paisatge urbà de Torrelavit o de un dels elements de la seva configuració.
Un jurat mixt escollirà unes deu propostes-maquetes que l’any que ve es podran presentar en format real d’escultura urbana, a l’exposició de les obres seleccionades de les quals cada una podrà optar al premi de 9000 euros.El jurat es reunirà el mes de juliol i en un acte públic el mes de setembre comunicarà quins projectes han estat selecccionats per presentar la seva escultura al certamen Escultòric de Torrelavit 2012.
L’escultura haurà de garantir la seva perdurabilitat en el temps per ser exposada a l’aire lliure, la seva resistència a la climatologia així com al vandalisme. No s’admetran aquelles escultures que puguin resultar perilloses per als vianants i usuaris de l’espai públic.
L’ajuntament facilitarà la preparació del terreny i també el transport d’anada i de tornada de les escultures -dintre de l’àmbit territorial de Catalunya- , així com l’assegurança (de clau a clau). Els esbossos, dossiers i maquetes es poden fer arribarfins aquest divendres 27 de maig a l’Ajuntament de Torrelavit
L’Ajuntament de Torrelavit convida en aquesta convocatòria tots els artistes i participants locals que ho desitgin. Cada persona podrà participar amb una sola proposta.
Paral.lelament s’estan realitzant diverses activitats d’aproximació al món d el’escultura amb els nens de l’escola. El passat 20 de maig van participar en una classe pràctica a càrrec de Manuel Fontiveros , guanayador de la segona edició de l’Escultòric i el proper 3 de juny els alumnes de l’escola J.J Ràfols es desplaçaran fins a Avinyonet del Penedès al taller de l’artista Enrique Asensi, guanyador de la passada edició.
 

També et pot interessar

Comentaris