L’edició 2011 del festival Música a les Vinyes se centra en el piano

20/05/2011 - 09:19h

La novena edició del festival Música a les Vinyes, que cada estiu acull la plaça de Torre Ramona, a Subirats, tindrà en aquesta ocasió un protagonista indiscutible, el piano. L’organització, que parla d’aquesta edició com la festa del piano, vol que tres pianistes de renom internacional omplin les dues nits musicals del recinte gòtic amb uns concerts que costen de veure a casa nostra.
El 16 de juliol pujaran a l’escenari els pianistes Bert van der Brink i Ignasi Terraza per oferir un cara a cara musical. Cadascú darrere del seu piano, els músics, invidents tots dos, desplegaran un repertori respectuós amb l’esperit jazzístic, ple d’estàndards intercalats amb temes propis.
Una de les singularitats del concert és que per als dos pianistes tot just serà el segon cop que coincideixen en una mateixa actuació. Fins al moment, només han tocat junts en un concert celebrat a Madrid. El de Torre Ramona, no cal dir-ho, serà l’únic que faran a Catalunya.
Ignasi Terraza és potser el pianista més internacional de Catalunya i aterra de nou al festival, després de dues actuacions anteriors. L’holandès Bert van der Brink és un mestre de la improvisació, amb un so del tot característic.
El dia 23 de juliol arriba el plat fort d’aquesta convocatòria, l’actuació del pianista i compositor italià Enrico Pieranunzi. Tot i la seva formació clàssica, de seguida es va arrenglerar amb el jazz de la mà de Chet Baker, Johnny Griffin, Lee Konitz, Charlie Haden i Paul Motian, entre d’altres. El pianista portarà a Subirats el seu to melòdic i rítmic però al mateix temps, poètic. El repertori escollit es basarà en temes del seu disc anterior, “Play Scarlatti” i del seu pròxim treball discogràfic basat en treballs sobre peces de Bach, Händel i Scarlatti. Clàssics passats pel sedàs del jazz i amb una visió molt mediterrània.
La part musical es complementarà com sempre amb la promocional i, en acabar les actuacions, s’oferirà la degustació de caves de Subirats i es repetirà la combinació estrenada l’any passat, de cava amb préssec d’Ordal.
Pel que fa a les entrades, ja es poden comprar a Internet, al web del Patronat de Turisme de Subirats http://www.turismesubirats.cat. També es poden adquirir a: Discostar (Vilafranca), Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Oficina de Turisme de Sant Sadurní d’Anoia, Centre d’Interpretació del Castell de Gelida, Oficina de Turisme de Subirats i Museu d’Esperanto de Subirats. El mateix dia del festival també serà possible la compra d’entrades amb una hora d’antelació i fins 15 minuts abans de l’inici dels concerts, en el cas d’haver-hi localitats disponibles. L’import de les entrades és de 15 euros pel concert “Tête à Tête” (duet de pianos) de Bert van der Brink & Ignasi Terraza, i 25 euros per gaudir de l’espectacle “Solo piano” d’Enrico Pieranunzi. És possible assistir als dos concerts amb un import reduït adquirint el tiquet combinat de 30 euros.

També et pot interessar

Comentaris