L’Ajuntament reconeix el compromís social i econòmic de les empreses del Penedès en la jornada professional de les Fires de Maig

alt
18/05/2011 - 08:19h

Divendres passat, va tenir lloc a l’Auditori Municipal una Jornada Professional, emmarcada en les Fires de Maig, en el transcurs de la qual es va reconèixer el compromís social i econòmic de l’empresariat del Penedès. La jornada, que va comptar amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, de l’alcalde de Vilafranca,Pere Regull, i de membres del consistori.
La jornada es va iniciar amb una interessant ponència d’Alfons Duran-Pich, antic professor d’ESADE, diplomat per la Stanford Business School, president de Knowledge Management i actual conseller de la Corporació Empresarial Valls. El professor Duran-Pich oferí una amena visió sobre l’actual moment econòmic a través de la conferència “La destrucció creativa: Aposta optimista sobre el futur econòmic”.
La segona part de la jornada va consistir pròpiament el reconeixement al compromís social i econòmic de les empreses del Penedès. En els darrers anys s’ha fet una aposta important per la professionalització i la qualitat de les Fires de Maig i, en particular, des de l’any passat, s’ha volgut convertir les fires en un punt de trobada dels empresaris i professionals del Penedès, un punt on l’empresariat comarcal pugui compartir experiències i conèixer noves tendències. Enguany es va voler fer un pas més i, en el marc d’aquesta jornada, reconèixer públicament aquelles empreses que en els darrers anys han donat bona mostra del seu compromís social i econòmic amb el territori, ja sigui per la seva tasca d’emprenedoria i bones pràctiques empresarials, ja sigui per la seva fidelitat participant com expositors a les Fires de Maig, pel fet de desenvolupar estades de formació pràctica per a l’aprenentatge productiu a l’educació secundària, o per la seva contribució a favor de la formació i l’ocupació participant en programes de pràctiques. En definitiva, es tractava de fer un reconeixement a aquelles empreses que han mostrat sensibilitat i compromís amb el territori promovent l’ocupació i el desenvolupament econòmic, d’acord amb els programes impulsats per diferents serveis municipals. Aquests serveis són el Servei de Promoció Econòmica-Centre Àgora, el Patronat Municipal de Comerç i Turisme, el Servei d’Innovació i Tecnologia-Institut d’Aprenentatge Productiu i el Servei de Foment de l’Ocupació-La Fassina.
Despres dels parlaments de l’alcalde Pere Regull i la consellera, els representants d’unes 150 empreses del Penedès que han col.laborat amb aquests serveis municipals, van recollir de mans de Joana Ortega els diplomes acreditatius. L’acte va culminar amb una fotografia conjunta de tots els guardonats amb les autoritats que van presidir l’acte.

Comentaris