L’èxit de les Fires de Maig 2011 fa que Vilafranca conservi una de les millors fires multisectorials de Catalunya

alt
16/05/2011 - 16:18h

Aquest cap de setmana s’ha celebrat, amb una espectacular resposta de visitants, les Fires i Festes de Maig o dels Enamorats. Els més de 40.000 visitants que, al llarg dels tres dies, han anat a les fires, han pogut gaudir d’uns estands plens de novetats i unes activitats molt atractives.
Majoritàriament provinents de Vilafranca (53%) i de la comarca (33%), s’ha de destacar la presència d’un 14% de visitants de fora de la comarca (principalment de les comarques de la Vegueria Penedès). L’enquesta feta a 500 visitants reflecteix que el 53% del visitants són de Vilafranca, 43 % de la demarcació Penedès i el 4 % de la resta de comarques de Catalunya. Els visitants també van valorar molt positivament les fires, destacant tots ells la seva voluntat de tornar l’any vinent.
Els expositors també han mostrat la seva satisfacció per l’altíssima assistència al llarg de tots els dies de fires, el bon desenvolupament i el grau d’interès mostrat pels visitants i les bones vendes tot i la situació econòmica. Cal destacar també el gran nombre de promocions i sorteigs realitzats pels expositors, que cada vegada més preparen i treballen el seu pla estratègic de promoció i comercialització per a la participació en les Fires.
Cal destacar l’altíssima qualitat dels estands, amb nous formats i atractius, que varen sorprendre als visitants. L’espai de comerç va estar especialment concorregut, juntament amb l’espai d’automoció i la tornada de la maquinària agrícola. La zona exterior aquest any ha pres molta força amb la construcció d’una casa, la proposta d’una discoteca mòbil o la presentació d’un camió de curses, entre d’altres propostes molt atractives.
L’espai d’enogastronòmia va convertir-se en la zona lúdica de les Fires. Les empreses enoturístiques, amb 20 presentacions d’actius i serveis turístics del Penedès, van omplir el 100% del seu aforament (un total de 400 persones). Els sis restaurants van servir més de 3.200 degustacions i l’espai de la DO Penedès i l’Associació Vinícola Catalana va servir més degustacions que anys enrere.
Una altra de les zones amb gran participació va ser l’escenari principal de les fires, on un gran nombre d’associacions i col•lectius varen mostrar els seus espectacles, balls i activitats per a tots els públics.
De la mateixa manera s’ha de destacar l’èxit de la jornada de professional que va comptar amb la visita de la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, i que va reconèixer 150 empreses del Penedès pel seu compromís social i econòmic.
Finalment, la resta d’activitats paral•leles, com la jornada castellera o la mostra d’artesans entre d’altres van gaudir també d’un gran èxit de participació.

Comentaris