Els Castellers de Vilafranca s’anoten el primer set de vuit de la història

16/05/2011 - 08:21h

 Els Castellers de Vilafranca va cloure diumenge un inici de temporada impecable. A l’actuació de Fires de Maig de Vilafranca van descarregar el tres de nou amb folre més matiner de la colla i van estrenatrun castell mai vist fins avui a les places: el set de vuit. A més, també descarregar el primer pilar de set amb folre d’aquesta temporada.

Els Castellers de Vilafranca van forts i diumenge van demostrar l’intens treball que estan realitzant aquest inici de temporada. A l’actuació de Fires de Maig, acompanyats per les dues altres colles locals –els Xicots de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca- i dels Castellers d’ Altafulla com a colla convidada, els de la camisa verda van certificar un gran inici de temporada. A la primera ronda, els Castellers van escollir un castell que ja van estrenar la setmana passada a Sants, el quatre de vuit amb l’agulla, que aquest diumenge es va mostrar molt més segur a la descarregada del pilar. A la segona ronda arribava el primer dels grans objectius de l’actuació, el tres de nou amb folre,  que va guardar les mides en tot moment i es va completar sense problemes. Aquest és el castell de nou més matiner que els vilafranquins han fet mai. A la tercera va ser el moment de l’estrena i els Verds van tornar a mostrar la seva capacitat innovadora. A la Plaça de la Vila es va poder veure el primer set de vuit de la història. A la ronda de pilars els Castellers també van voler trepitjar fort i van optar pel de set folrat, que van descarregar. Els vilafranquins van posar el punt i final a l’excel·lent actuació de Fires de Maig amb vuit pilars de quatre.Els Castellers de Vilafranca no tornaran a les places fins el 5 de juny, a la Selva del Camp.
De la seva banda, els Xicots de Vilafranca van aconseguir es objectius que s’havien plantejat, que eren estrenar el cinc de set i el quatre de set amb agulla, castells que van anar acompanyats del quatre de set i del pilar de cinc de comiat. Van començar amb un cinc de set que va ser llarg a causa de la lentitud de la menuda aixecadora de la torre, a qui va costar molt fer l’ascensió fins a eixarrancar-se en la seva posició, fet que quan es va produir va arrencar un fort aplaudiment de la plaça. Llevat d’aquest contratemps, la construcció es va poder carregar i descarregar sense massa problemes.
En segona ronda els vermells van apostar pel quatre de set amb agulla, i igualment va patir per les dificultats d’ascensió de la cassoleta. En aquesta ocasió, la seva llarga durada havia fet que el quatre comencés a perdre mides, de manera que amb dosos col•locats van decidir desmuntar-lo. En tanda de repetició van bastir un serè quatre de set, deixant per a la tercera ronda la repetició del quatre de set amb agulla, que en aquesta ocasió van poder completar després d’una bona defensa del tronc a nivell de terços, sobretot.
Com a nota destacada de l’actuació cal citar la profunda renovació de tronc que estan duent a terme els Xicots de Vilafranca aquesta temporada, fet que dóna major mèrit als castells bastits per Fires de Maig, malgrat tractar-se d’unes construccions que des de fa molts anys estan sobradament a l’abast de la colla vilafranquina de la camisa vermella.
Finalment, la Colla Jove de Vilafranca no va poder assolir el seu ambiciós objectiu d’assolir l’actuació clàssica de set i es va haver de conformar amb l’assoliment del primer 3 de 7 carregat per la colla, en primera ronda de la diada castellera de Fires de Maig. El castell, que va anar força bé fins la carregada malgrat certa lentitud de la canalla. Després de carregar-se, a la sortida de la canalla, es va trencar sobtadament pels pisos alts. Una caiguda que va condicionar la resta de la diada de la colla i que, tot i assolir-lo carregar per primera vegada, no va ser pràcticament ni celebrat.
En segona ronda, van desmuntar un primer intent de torre de 6, el primer que portava a plaça la colla, i va repetir-lo, quedant aquest cop en intent quan l’anxaneta estava ja travessant. Certs canvis obligats en el castell van fer-lo més fràgil del que s’havia vist en els assajos previs. La decepció es va apoderar de la colla i van decidir deixar passar la tercera ronda per acabar amb dos pilars de 4. La colla té la pròxima sortida el 5 de juny a Baó (Catalunya Nord) en el marcde la convocatòria d’IdentiCAT


També et pot interessar

Comentaris