Fires d’estrena

11/05/2011 - 15:33h

 Diumenge es viurà a la plaça de la Vila la primera gran cita castellera de l’any a Vilafranca amb motiu de les Fires de Maig. La diada servirà per veure per primera vegada les tres colles vilafranquines actuant juntes, amb la colla convidada, Castellers d’Altafulla, com a testimoni.
L’actuació, prevista per a la una del migdia, també servirà per comprovar en primera fila l’estat de cada colla en aquest primer tram de temporada, jugant cadascuna en la seva lliga particular. Així, els Castellers de Vilafranca tenen la intenció de plantar el primer castell de nou de la temporada, el tres de nou amb folre. Les proves amb el tronc del tres de vuit, amb un bon record del darrer, diumenge passat a Sants, fan pensar el cap de colla, David Miret, en una bona oportunitat per anotar-se aquest castell, una inversió de futur que tindrà un paper destacat durant tot l’any. Però el moment més interessant del dia pot arribar amb l’intent del set de vuit, un castell ja completat enguany però amb un pis menys i que dóna molt de joc perquè permet utilitzar molts castellers i treballar dues estructures, la del tres i la del quatre, molt útils amb vista a reptes superiors en el futur. La construcció, batejada per Miret com el “transatlàntic”, ja l’han pujat fins a dosos a l’assaig i avui es vol deixar el set de set net per acabar-lo de treballar. Per acabar, s’optarà pel quatre de vuit amb l’agulla i la ronda de pilars dependrà de l’estat físic del segon del pilar de sis, de manera que es desconeix si el pilar serà de sis, de set o es quedarà en vano de cinc.
Pel que fa als Xicots de Vilafranca, també volen estrenar, en el seu cas, la gamma de set i mig amb un programa que passa pels intents de cinc de set i el tres i el quatre de set amb l’agulla. La colla que comanda Miquel Mata per segon any consecutiu es mostra il•lusionada pel debut enguany a casa i amb ganes d’ensenyar a l’afició vilafranquina els resultats del procés de renovació de troncs experimentada en els assajos i les primeres actuacions.
Finalment, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca torna a la plaça de la Vila, on va debutar per Sant Jordi, amb la intenció de fer un pas més en la seva curta trajectòria. La colla vol oferir el segon quatre de set al seu palmarès i estrenar el tres de set per completar l’anomenada clàssica de set.
Previ a l’inici de la diada, a dos quarts d’una, es farà l’acte de descoberta de la placa que recorda la gesta dels Castellers de Vilafranca de l’1 de novembre de l’any passat, quan van descarregar la primera torre de vuit sense folre de la història.

També et pot interessar

Comentaris