Llorenç del Penedès viu un brillant 38è Juguem Cantant

alt
11/05/2011 - 07:29h

Dissabte es va celebrar el 38è Juguem Cantant a Llorenç del Penedès. Després d’un dia ple de sorpreses i activitats com, gimcanes i actuacions de grups folklòrics del poble, el moment culminant va ser el concert que es va fer a la tarda a la Cumprativa de Llorenç amb 160 infants de 5 i 6 anys de corals de la demarcació Penedès-Anoia-Garraf.
Les corals assistens a la trobada van ser: Rierol de Sant Jaume del Domenys, Petit Vailet de la Múnia, Petit Estel del Vendrell, Xicoira de Piera, Espinguet de Vilafranca, Xeremell de Capellades, Gatzara d’Igualada, Verdums d’Igualada, Llebeig de Calafell, Coral de Lavern i, la coral organitzadora, Rossinyols de Llorenç del Penedès.
A la primera part del concert es van interpretar tres cançons del programa comú: Cançó de no-bressol, Tots cantem i A Sant Marçal, dirigides per Mar Mitjans, Sara Mampel i Cristina Sadurní. Les cançons anaven acompanyades pels Papers Volats, un trio llorencenc format per tres joves estudiants de música.
Després de fer participar pares i mares amb la cançó de públic, dirigida per Leonor Ràfols, va començar la segona part del concert; els cantaires van cantar unes cançons de Josep M. Espinàs i Francesc Burrull. Tots dos, fa anys, van tenir la idea d’unir-se per escriure unes cançons infantils que fossin modernes. La iniciativa va tenir un gran èxit, ja que, tal com diu el pròleg del seu llibre, per primera vegada “els nens i les nenes de Catalunya descobrien que la seva vida quotidiana –llevar-se, anar a dormir, divertir-se amb les seves joguines– podia convertir-se en cançons”. Per Nadal es va publicar una nova edició d’aquest llibre –Les 26 cançons infantils–. Els Rossinyols de Llorenç van tenir la idea d’aprofitar algunes d’aquestes cançons per fer el seu Juguem Cantant. Domènech Miquel es va encarregar de fer un guió que enllacés les vuit cançons escollides i, així, convertir-les amb la cantata –Cançonetes per un bon dia–. Els actors Alfons Vigo, Rosa Rafecas i Neus Viñas, dirigits per Montserrat Martí, es van encarregar d’interpretar aquest guió teatral. Tot plegat anava acompanyat pel quartet vendrellenc Avoi Jaçç Quartet, que van donar un toc rítmic i peculiar a les cançons. La direcció musical de la cantata anava a càrrec de Roser Esteban.
Al final de la jornada, després d’omplir la Cumprativa de gom a gom amb el concert, els cantaires, directors i col·laboradors del Juguem Cantant van gaudir d’un berenar que va preparar l’organització del Juguem Cantant.

També et pot interessar

Comentaris