La Polifònica i Derrumband cantaran per Santa Maria

06/05/2011 - 09:54h

 La Comissió Santa Maria 2020 continua amb pas ferm el seu trajecte cap a l’objectiu d’aconseguir els fons necessaris per completar les obres de restauració de la basílica de Santa Maria. És per aquest motiu que aquest mes de maig s’han organitzat dues activitats encaminades a recaptar fons que ajudin a eixugar el deute contret amb les entitats financeres.
La comissió ha presentat aquesta setmana dos concerts, un que es farà a l’exterior de Santa Maria, a la plaça Jaume I, i l’altre a l’interior de la basílica. El primer concert es farà el 14 de maig en el marc de les Fires de Maig i el protagonitzarà el grup de rumba vilafranquí Derrumband. El segon concert serà el 20 de maig i tindrà un caire totalment diferent, a càrrec de l’Agrupació Polifònica de Vilafranca, que actuarà a l’interior de la basílica.
Des de la comissió, Josep Maria Feliu va destacar la predisposició d’aquestes dues formacions vilafranquines a col·laborar amb la causa, en l’any que es commemora el 726è aniversari de la basílica.
Presentació del disc
Nico Ramírez i Dani Sáez, membres dels Derrumband van explicar que el concert que faran el dia 14, a més del seu repertori habitual basat en el tribut a Gato Pérez, tindrà com a moment estelar la interpretació del tema “Rumba de Vilafranca”, una cançó inclosa dins del seu primer treball discogràfic, que aquests dies s’està acabant d’editar. Sobre el disc, el vocalista Dani Sáez va dir que el grup està molt il·lusionat davant la imminent edició del disc, un disc que porta un segell de qualitat afegit gràcies a la producció del compositor i arranjador Pep Lladó, que durant anys va tocar al costat de Gato Pérez. El disc es va començar a enregistrar el mes de desembre i, a més dels setze músics que configuren el grup, també s’ha comptat amb la col·laboració d’artistes convidats. El concert es farà davant de la basílica i començarà a dos quarts de dotze de la nit.
De la seva banda, la Polifònica també va mostrar la seva il·lusió per posar el seu granet de sorra a la restauració de Santa Maria fent el que fa més bé, cantar. En aquesta ocasió, la coral ha preparat un programa que conté dues peces, el “Tedeum”, de Pep Vila, i el “Rèquiem”, de Gabriel Fauré. El director de la Polifònica, David Hernández, va assenyalar que fa uns anys ja van cantar el “Tedeum” a Vilafranca però una versió simfònica. En aquesta ocasió, la coral ha preparat la peça per a cor i orgue, tal com era en el seu origen.
Pel que fa al “Rèquiem”, també s’oferirà en la versió de cor i orgue, tot i que també es comptarà amb la participació de la soprano Elena Copons i el baríton Josep Ramon Olivé. Les entrades per a aquest concert, a 12 euros, es poden adquirir a Teixits Solà i a la botiga Terrades Sport, totes dues al carrer de Santa Maria.
Les obres de restauració de la basílica es van donar per acabades per Nadal, quan es va inaugurar la façana i els campanars, però l’objectiu encara no ha finalitzat.
El rector de Santa Maria, mossèn Jaume Berdoy, va manifestar que tot i que l’obra de la primera fase està finalitzada i que està pagada, la parròquia ha contret un préstec per sufragar els 300.000 euros que costa, dels quals, amb les diferents activitats impulsades, se n’han aconseguit prop de 170.000.
Els actes que es duguin a terme a partir d’ara serviran per eixugar el deute amb els bancs. La intenció es dur a terme més activitats en el futur i, un cop s’hagin quadrat els comptes, es durà a terme la segona fase de la rehabilitació de Santa Maria, encaminada a arreglar les teulades de la basílica.

També et pot interessar

Comentaris