Calafell es consolida com a població que promociona la dansa local i comarcal

alt
04/05/2011 - 14:04h

Calafell va celebrar aquest Primer de Maig el Dia Internacional de la Dansa. Com l’any passat, l’acte organitzat a tal efecte va tenir lloc a la plaça pública del Port de Segur i va reunit molt bon nombre d’espectadors, que van gaudir dels espectacles que des de primera hora del matí i fins l’hora de dinar, s’anaven succeint a l’escenari instal·lat. altaltLa jornada va començar a les 10 del matí amb una mostra de dansa modern i jazz contemporani amb l’actuació del grup de dansa de l’Associació de Veïns Sant Ramon de Coma-ruga. Després, el grup local de dinamització social ‘Posa-hi oli’ que dirigeix Carme Palau, va oferir un vistós número de tarantel•la calabresa italiana i un posterior ball participatiu de sardana curta amb la col.laboració de l’Associació Sardanista de Calafell. A continuació van actuar l’Esbart Dansaire de Calafell (mostra de dansa tradicional catalana), l’escola de dansa de Diana Acero (classe de modern jazz i flamenc), l’escola l’Estudi de l’Arboç del Penedès que dirigeix la calafellenca Àngels Riera (mostra de dansa clàssica, jazz i contemporània, i cap a les 12 de migdia va arribar el torn de l’escola de Sevillanes i Castanyoles de ‘Cal Bolavà’ que dirigeix Paqui Trujillo. Aquest grup, un dels pocs que hi ha al món, va oferir una mostra i classe oberta de sevillanes i rumba. A continuació el grup local ‘Almas Rocieras’ va oferir al públic una mostra de dansa flamenca i el grup Arabesk de Dansa del Ventre, de Cunit, una exhibició de dansa del ventre.
Ja a la recta final, va actuar el grup local Inquietud que sota la direcció de Joan Palau, va oferir una exhibició de funky i hip hop. Per acabar, l’Escola de Dansa Rosa Mari i Carme, de Vilanova, va oferir una mostra de funk i hip hop, amb la col•laboració de la Jove Companyia amb l’actuació de Cynthia de Andrés i Cecília Segovia i l’escola de Balls de Míriam Buitrago del Vendrell, va presentar una classe oberta i una exhibició de ritmes caribenys, balls de saló i ball lineal.
A les dues de la tarda va començar un fi de festa amb la participació de tots els grups i alguns espectadors que es van afegir a la festa.
Maria Teresa Cumplido, tinent d’Alcalde de Cultura i Educació de Calafell, ha dit que “Calafell ja comença a ser un referent en el dia de la Dansa, ja que a més de participar-hi els nombrosos grups de què disposem al nostre municipi, cada any venen més grups de tota la comarca i fins i tot de comarques veïnes”. Cumplido s’ha congratulat que el Dia Internacional de la Dansa que s’organitza a Calafell. “Cada any guanya en nombre de grups i en nivell de qualitat, segur que hi ha gent que no ho sabia i en els pròxims anys podrà passar un bon matí veient bones actuacions de dansa”.

També et pot interessar

Comentaris