El Festival Pau Casals del Vendrell programa 22 concerts

alt
28/04/2011 - 17:10h

El 31 Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, que ha signat els convenis de patrocini amb diverses empreses, oferirà 22 concerts -set més que l’any passat- entre el 10 de juliol i el 28 d’agost. La major part dels concerts es faran a l’Auditori que porta el nom del mestre, però també s’han programat sis audicions als jardins de la Vil·la Museu Pau Casals, en un apartat per donar veu als joves i obrir el festival a nous públics, a més d’una actuació a l’església parroquial, amb el protagonisme de l’orgue rehabilitat l’any passat. Amb l’expectativa de mantenir el 85% d’ocupació de mitjana a tot el festival d’estiu vendrellenc, s’han programat, per exemple, concerts de figures internacionals, com el violoncel·lista Roel Dieltiens amb l’Ensemble Explorations, que inauguraran el festival amb un espectacle dedicat a les sonates de Vivaldi. Serà el 9 de juliol.
El gerent de l’Auditori Pau Casals, Juli Grandia, ha lamentat que aquest sigui “un dels pocs festivals d’estiu de música clàssica que queden al país”, segons les seves paraules en la presentació que es va fer aquest dijous a Barcelona. Un festival que va néixer i continua “amb humilitat”, però que en temps de crisi és capaç de passar dels 15 concerts de l’any passat als 22 d’enguany. Aquest increment es deu a la celebració paral·lela del Festival Jove Música als Jardins, que omplirà el Museu Pau Casals d’intèrprets joves, amb la col·laboració de l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya). Inclou sis concerts d’entrada gratuïta, que també tenen com a objectiu atreure persones que no acostumen a escoltar música clàssica.
Resta del programa
A banda d’aquests concerts, aquest any també hi haurà un concert a l’església del Vendrell, el 23 de juliol, a càrrec de l’organista Andrea Marcon i amb el protagonisme de l’orgue restaurat per iniciativa de l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell. Ja a l’Auditori Pau Casals, després de la inauguració el 9 de juliol hi actuarà, el dia 16 del mateix mes, el Cor Zóngora del Vendrell amb Xavier Pagès de director convidat i un repertori que inclou el compositor català Baucells i el mateix Pau Casals, a més de Holst, Brahms, Pastrana o Busto.
La Cobla Marinada, una formació també catalana, actuarà al Vendrell el 21 de juliol, amb una interpretació basada en la música de Nino Rota.
Encara al juliol, l’Orquestra de Cambra de Munic serà a l’Auditori Pau Casals el dia 29, amb el violoncel·lista Andreas Brantelid i un repertori basat en peces de Krauss, Haydn, Reger i Boccherini. La formació alemanya repetirà l’endemà altres simfonies dels mateixos músics.
Encetant el mes d’agost, el dia 4 actuarà a l’Auditori vendrellenc l’Acadèmia 1750, conjunt del país que oferirà un concert anomenat “L’Arte della Fuga. Cànons i fugues en la música instrumental del segle XVIII a Itàlia i Alemanya”. I una altra formació catalana, l’Orquestra Camerata XXI, serà al Vendrell amb el pianista Joaquín Achúcarro i Tobias Gossman de director, per interpretar Dvorak i Schumann.
El violoncel·lista Misha Maisky és un altre dels pilars del Festival Pau Casals 2011, en què també actuaran La Real Cámara, la Berg Orchestra de Praga, que oferirà dos audicions basades en música de The Beatles; el Trio Puella i l’Spanish Brass Luur Metalls. Aquests últims, que es presenten com metàl·lics, tancaran el festival amb una proposta familiar, el 28 d’agost.
Amb un pressupost de 240.000 euros, dels que només el 35% s’amortitzen amb les entrades als concerts, la major part del finançament del festival vendrellenc, doncs, l’aporten els espònsors, un 25%, i les administracions públiques, el 35%. Aquest dimecres es van signar els convenis de patrocini.
Es pot consultar tot el programa de concerts complerts a: http://www.elvendrell.cat/ca/el-vendrell-per-temes/cultura/auditori-municipal-pau-casals/festival-internacional-de-musica-pau-casals.html

També et pot interessar

Comentaris