Les Fires del Maig oferiran una àmplia diversitat comercial del Penedès

alt
27/04/2011 - 16:18h

Del 13 al 15 de maig se celebraran les Fires i Festes de Maig o dels Enamorats 2011, la gran fira multisectorial de Vilafranca del Penedès, on els visitants trobaran la màxima expressió de la vitalitat i la diversitat comercial del Penedès. Així ho va explicar la presidenta del Patronat Municipal de Comerç i Turisme, Dolors Rius, en la presentació que va fer al costat dels membres de la Comissió de Fires, que representaven els diferents sectors que participen a la Fira.
Les Fires són tot un esdeveniment en el calendari penedesenc, on els visitants gaudeixen plenament, tant passejant i comprant per la Fira, com gaudint i participant en els actes que complementen la festa.
Amb una superfície firal de 16.500m2, més de 150 expositors i amb una assistència estimada de més de 40.000 visitants durant els tres dies que duren les fires, un any més es demostra la vitalitat i el dinamisme d’unes fires que es planifiquen com l’únic espai on es pot trobar la màxima representació de comerços, empreses i serveis del Penedès. La comissió de Fires ha plantejat unes fires plenes d’activitats atractives i de novetats.
Les grans novetats d’aquest any vénen a partir de dos grans eixos: l’aposta de les empreses per les fires i l’augment de les activitats i els atractius. Amb més metres i expositors, les empreses i comerços s’han bolcat en les fires, planificant espais i exposicions molt atractives. Des del privilegi de tenir un autèntic Saló de l’Automòbil a Vilafranca o el retorn de la maquinària agrícola fins a construir una casa amb jardí i piscina, passant per assistir a interessantíssimes presentacions dels actius enoturístics del Penedès o degustar els seus millors plats i vins, acabant amb la millor mostra de comerç i serveis, els visitants podran gaudir d’una oferta realment espectacular.
Les activitats d’enguany són realment atractives, amb el retorn d’un escenari a les fires per a fer-hi actuacions per a tots els públics o els concursos i tallers al voltant del Cub de Rubik (que aquest any és la imatge de les Fires), passant per activitats infantils o jornades professionals. En definitiva perquè tothom vingui a les fires i tingui infinites possibilitats!
En aquesta nova edició de les Fires de Maig, es presenten un gran nombre de novetats per atraure al nombrós públic que visita les fires. Així, nous formats d’estand, com la construcció d’una casa unifamiliar de més de 90m2 amb un jardí de 250m2 amb piscines i gespa artificial, o la presentació d’un camió de carreres, faran les delícies del públic junt amb el retorn dels tractors i la maquinària agrícola, que amb més de 1.300 m2 d’exposició, mostraran les últimes novetats d’aquest gran sector del Penedès.
La visita estrella d’aquestes fires serà el camió penedesenc que ha participat en el famós rallye Dakar 2011; un camió de l’equip Quad a Fons Competició, que va participar en aquesta dura carrera pels deserts de l’Argentina.

Una nova Zona d’Enogastronomia d’altíssim nivell gastronòmic i vínic

Seguint amb l’aposta dels últims anys de incloure la gastronomia penedesenca i els seus vins i caves com a sector representatiu del Penedès i que per tant han de tenir presència a les Fires de Maig, aquest any s’ha potenciat l’espai enogastronòmic amb grans restaurants, els millors vins de la DO Penedès i caves i tot en un nou espai més integrat.
Degut a la tornada de la maquinària agrícola i a la voluntat de integrar els espais de enogastronomia i enoturisme, s’ha tornat a col·locar tota la oferta gastronòmica i de vins en la part exterior de la Fira.
Amb un plantejament totalment innovador i de qualitat, s’han buscat sis restaurants d’altíssim nivell que ens presentaran les seves creacions per ser degustades en format tastet, on es podrà degustar plats i aliments típics de la nostra cuina, plantejats de manera innovadora. Amb el format de degustació, també s’ha buscat que siguin el complement perfecte per assaborir els magnífics vins de la DO Penedès i caves que com cada any ens presentarà la AVC-Uvipe.

Nova zona amb activitats relacionades amb l’Enoturisme

La gran novetat de l’edició 2010, l’espai d’enoturisme on es busca acostar als propis penedesencs tots els actius turístics del Penedès, s’ha reinventat en un nou format d’estand – espai de presentacions, on sota el paraigües de enoturismePENEDÈS, diferents empreses relacionades amb el món del turisme del vi presentaran les seves activitats i experiències. Integrada en la zona de enogastronomia, el visitant podrà trobar tota la informació sobre els cellers, cases rurals, restaurants, museus i serveis turístics que es poden trobar en el territori i a la vegada assistir a presentacions, tastos, tallers i degustacions. Es pretén que el visitant, tant del Penedès com de fora, descobreixi la rica varietat d’ofertes enoturístiques, i que els penedesencs es converteixin en els primers prescriptors del turisme en el Penedès.

Les diferents activitats i horaris les trobareu a www.firesdemaig.cat, amb un aforament màxim de 20 persones per cada sessió.

L’encarregat de donar el tret de sortida a una nova edició de les Fires i Festes de Maig o dels Enamorats serà l’economista Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, que pronunciarà el tradicional pregó el dimecres 11 de maig a les 20h des del Saló de Plens de l’Ajuntament de Vilafranca.

Jornades professionals i trobades sectorials

Continuant amb l’aposta iniciada l’any passat, de convertir les Fires de Maig en un espai de trobada dels empresaris i professionals del Penedès, aquest any s’ha planificat una Jornada Professional a l’Auditori Municipal el divendres 13 de maig a les 9,15h, on es durà a terme una ponència titulada “La Destrucció creativa: Aposta optimista sobre el futur econòmic” a càrrec del Sr. Alfons Durán-Pich, conseller de la Corporación Empresarial Valls, president de Knowledge Management i antic professor d’Esade.Seguidament es farà un acte de reconeixement a diferents empreses del Penedès per la seva responsabilitat social i econòmica.
De la mateixa manera, i aprofitant la visita a les fires de l’Hble. Sr. Josep Mª Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, el divendres a la tarda es farà una trobada amb representants del sector agrícola i ramader a la sala polivalent de les fires.

També et pot interessar

Comentaris