Vinseum rescata els oficis antics amb una activitat familiar

27/04/2011 - 13:02h

 El Museu d’Arqueologia de Catalunya-Olèrdola i VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya organitzen el cicle “Els Vells Oficis”, un nou format d’activitat dirigida al públic familiar que vol donar a conèixer els oficis de tota la vida.

Cada sessió tractarà un ofici i s’iniciarà amb un esmorzar conjunt entre tots els assistents.
Les activitats comptaran amb la presència d’un convidat; un mestre d’ofici que parlarà de la seva experiència i del seu treball relacionat amb la pedra, el fang, el ferro, la fusta o les fibres naturals.
Un conductor anirà formulant preguntes i fent comentaris per dinamitzar l’activitat.
A més, en cada sessió hi haurà objectes provinents de les col•leccions d’ambdos museus que ens serviran com a exemples per comprendre millor els diferents oficis i veure quina importància han tingut al llarg del temps.
També s’exposaran els materials en estat natural (brut) per tal de poder apreciar la seva posterior transformació per l’acció humana. Per acompanyar les explicacions i demostracions de cada ofici, es comptarà amb el suport d’imatges i audiovisuals.
L’objectiu és fomentar la participació dels assistents a través d’una conversa distesa amb especialistes que permeti desvetllar dubtes i aprendre diferents aspectes relatius als oficis. Volem passar una bona estona aprenent, connectar amb la saviesa popular i compartir records i vivències amb la gent més gran.
En paral•lel a l’esmorzar i a la presentació, els infants podran explorar i jugar amb els materials seleccionats per cada ocasió. Disposaran d’un espai confortable per experimentar. Un educador coordinarà aquest espai i donarà suport als infants.
Aquestes activitats compten amb el suport del restaurant MerCat.
L’activitat té un preu de 6 euros per persona, esmorzar inclòs, mentre que per als infants fins als 12 anys és gratuït. Les places són limitades a trenta persones per grup i es reservaran places durant quinze dies abans de l’esmorzar trucant a la secretaria del Museu, al 93 8900582.


També et pot interessar

Comentaris