Oriol Pi de Cabanyes parlarà sobre el patrimoni de Vilafranca en l’acte institucional de la Diada de Sant Jordi

alt
18/04/2011 - 14:08h

Dissabte, diada de Sant Jordi, a les 8 del vespre, tindrà lloc al Saló de sessions de la Casa de la Vila, la tradicional conferència institucional que aquest any estarà dedicada al patrimoni de Vilafranca. Oriol Pi de Cabanyes, escriptor i gestor cultural, tractarà en la seva intervenció del patrimoni cultural de la vila.
Del patrimoni vilafranquí en destaquen, pel seu nombre, els elements de patrimoni immoble, especialment els edificis i els jaciments arqueològics. En el cas de Vilafranca del Penedès, el patrimoni immoble és un clar reflex de la seva evolució històrica, des dels inicis més pretèrits de la ciutat a l’època medieval, fins els nostres dies, en el sentit més estricte i literal de l’expressió. Però Vilafranca destaca per sobre de molts d’altres municipis pel seu patrimoni immaterial representat, especialment, per la Festa Major, els balls, el bestiari i el fet casteller. Finalment, també destaquem la importància del patrimoni documental (fons d’imatges, fons documentals i fons biogràfics) i el patrimoni natural.
Oriol Pi de Cabanyes és un escriptor vilanoví amb una gran trajectòria en diferents àmbits de la cultura: ha estat novel.lista, assagista, col.laborador habitual en publicacions periòdiques, ha compaginat l’escriptura amb l’activitat docent i ha publicat nombroses obres, algunes de les quals han estat guardonades amb premis literaris com Premi Literari de Girona-Prudènci Bertrana de novel.la, Crítica Serra d’Or de novel.la, Josep Vallverdú d’assaig o Sant Joan de narrativa. Com a gestor cultural, destaquem que ha estat director del Museu Víctor Balaguer, director de Relacions Culturals de la Generalitat de Catalunya, director de la Institució de les Lletres Catalanes, director del Gabinet del conseller de Cultura i director del Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura.

També et pot interessar

Comentaris