Vilafranca, capital de la gralla

15/04/2011 - 07:53h

 Vilafranca serà aquest cap de setmana la capital de la gralla amb la celebració del Dia del Graller, que amb aquesta ja suma divuit edicions. Durant tres dies i en diferents escenaris se succeiran diverses activitats relacionades amb aquest instrument, enguany amb novetats significatives.
El programa comença avui a les sis de la tarda amb la segona trobada d’escoles de música tradicional del Penedès, amb alumnes de l’Arboç, Sant Cugat, els Monjos, Vilafranca i Sitges, als quals s’afegirà la banda de l’Escola de Música de Vilafranca; a tres quarts de nou, concert de gralla i orgue, a càrrec de Jordi Mestres i Jonatan Carbó. A les dotze de la nit, a l’Escorxador, carajillo-concert de grallers obert a tothom.
Demà, a les dotze del migdia, a la plaça de Santa Maria, presentació-concert del llibre Músiques del temps II a càrrec dels Ganxets-Grallers del Baix Camp. A dos quarts de set de la tarda, a l’Auditori Montserrat Junyent, concert de la Big Band Grallera del Vendrell.
Diumenge, es canvia el tradicional escenari de la plaça Jaume I pel de la plaça de Sant Joan on, a les dotze del migdia, es farà el concert de totes les colles participants. Durant el concert, es retrà homenatge a l’Escola de Grallers de Sitges, que celebra el 40è aniversari. I també, enmig de les actuacions s’intercalaran les construccions dels Castellers de Vilafranca, a la plaça que va servir a la colla de lloc d’assaig durant molts anys. Durant tot el matí també es podrà visitar la fira de luthiers i artesans a la mateixa plaça de Sant Joan.

També et pot interessar

Comentaris