Les agències immobiliàries de Calafell reivindiquen la cooperació per afrontar la crisi

14/04/2011 - 16:29h

Les agències immobiliàries de Calafell ha celebrat al municipi un congrés en què s’ha reivindicat el sistema de cooperació que van crear, ara fa un any, com a eina per fer front a la crisi del sector. L’Agrupació Immobiliària de Calafell integra 21 agències, que representen el 90% del total, i gràcies a la col·laboració en la venda d’immobles ha aconseguit frenar els tancaments i fins i tot mantenir nivells de compravenda semblants als dels anys del boom immobiliari.
El portaveu de l’Agrupació, Sergi Verge, ha recordat aquests dies que “a l’Estat espanyol la crisi s’ha emportat per endavant el 80% de les agències immobiliàries. A Calafell, també hi ha hagut baixes, però des que hem posat en marxa el nostre sistema, no hi ha hagut cap més tancament”. Aquest sistema de cooperació està importat d’Estats Units i Calafell “és el primer lloc de l’Estat espanyol on l’apliquem, amb uns resultats més que raonables”. Més de cinquanta professionals, arribats d’arreu de Catalunya i de l’Estat, han participat en el congrés, que ha tingut com a ponent estrella Fernando García Erviti, considerat un dels principals experts espanyols del sector. García Erviti ha ofert dues lliçons magistrals: una, dedicada a la determinació del valor de mercat dels habitatges, i una altra, sobre tècniques de negociació en els processos de compravenda d’immobles.
El congrés ha tingut el suport de la regidoria de Treball de l’Ajuntament de Calafell. En nom de l’Ajuntament, la regidora de Treball, Yolanda Almagro, ha volgut destacar que “és molt positiu que els sectors econòmics s’organitzin per encarar la crisi”. Almagro ha afegit que “tots tenim clar que les coses no seran mai més com abans, però el que és realment important és superar el temporal i sortir-ne enfortits. Amb iniciatives com aquestes podem tenir la confiança que així serà”.

També et pot interessar

Comentaris