L’Ajuntament de Calafell comprarà un local al Port per als pescadors

05/04/2011 - 15:15h
L’Ajuntament de Calafell ha aprovat adquirir un espai al Port de Segur de Calafell que cedirà posteriorment a la Confraria de Pescadors de Sant Pere. El local està situat a la dàrsena pesquera i acollirà les oficines i serveis de l’entitat. L’Ajuntament destinarà 288.864 euros a l’adquisició.

L’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, explica que “atenent aquesta demanda de la Confraria de Pescadors desbloquegem definitivament la situació de l’actual edifici de la Confraria i el projecte del Passeig Marítim al nucli de la Platja”. L’alcalde ha afegit que “ara ja no hi ha cap excusa per no signar els acords que hem consensuat tots els grups municipals, la Confraria i l’Estat”.
Amb el trasllat de les oficines al Port i de la llar del pescador jubilat al nou centre cívic de la Platja, el vell edifici de la Confraria podrà passar a ser de titularitat municipal. L’ús públic de l’edifici és condició de l’Estat per permetre’n la continuïtat més enllà de la concessió de Costes que caducava el 2018. “I per invertir més de 7 milions d’euros en la renovació del front marítim de la Platja de Calafell, que assumirà l’Estat”, ha indicat Jordi Sánchez.
La inversió a fer “és de menys de 300.000 euros per aconseguir una inversió de 7 milions d’euros. Ens sembla que l’operació surt més que a compte”, ha subratllat l’alcalde.
L’acord assolit preveu que la Confraria de Pescadors renunciarà a la seva concessió i l’Ajuntament n’obtindrà una altra, per quinze anys renovable per períodes d’igual durada i amb caràcter indefinit. Es conservarà l’edifici original, sense els afegits que s’hi van fer al llarg dels anys i que estaven fora de concessió.
Amb el contenciós resolt, l’Ajuntament de Calafell està convençut que la direcció general de Costes agilitzarà el projecte i calcula que ja es podrà activar el procediment per a l’adjudicació de les obres del Passeig Marítim i que les obres comencin el primer trimestre del 2012. Els treballs estarien acabats cap a finals de 2013.

També et pot interessar

Comentaris