Joves i infants prenen Cal Bolet durant dos caps de setmana

alt
05/04/2011 - 12:10h

Cada any amb la primavera arriba al Teatre Municipal Cal Bolet la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil, una activitat organitzada pel Patronat del teatre i les escoles participants amb la voluntat de donar valor al teatre com a manifestació cultural i educativa de primer ordre, tot facilitant que els cursos de teatre que s’organitzen des de les AMPA i els centres escolars vegin els seus fruits davant del públic, dalt de l’escenari.
Amb la formació teatral els infants i joves tenen l’oportunitat de prendre contacte amb el món del teatre, aprenen tècnica corporal, interpretativa, a parlar davant dels altres, a reforçar la seva identitat personal, a desinhibir-se, a relacionar-se… En definitiva, descobreixen que el teatre és una gran eina educativa i d’aprenentatge personal.
La Mostra facilita a tots aquests grups de nois i noies la presentació del seu treball davant del públic, dalt de l’escenari d’un teatre, amb les condicions tècniques que necessiten, perquè coneguin el funcionament d’una representació en tota la seva dimensió. Són obres curtes, d’entre 10 i 30 minuts, algunes de creació pròpia, d’altres de coneguts dramaturgs.
La Mostra està organitzada en cinc sessions d’una hora aproximada de durada que tindran lloc els dies 8, 9, 10, 15 i 16 d’abril (els divendres a les 8 del vespre i els dissabtes i diumenges a les 6 de la tarda). A cada sessió es representaran dues o tres obres de teatre. En els entreactes es faran activitats d’animació amb el públic que aniran a càrrec dels alumnes de l’EFIT (Espai de Formació i Iniciatives Teatrals). Les entrades es poden comprar a la taquilla de Cal Bolet una hora abans de les sessions al preu de 2,50€.
Enguany hi actuaran 11 grups que pertanyen a 9 escoles: el Col·legi Sant Ramon de Penyafort, l’Institut Alt Penedès, l’escola Estalella Graells, el Col•legi El Carme, l’escola Cristòfor Mestre, l’escola Montagut, el Col•legi Sant Josep, l’escola Dolors Piera i de l’Espai de Formació i Iniciatives Teatrals.
La Mostra de Teatre Infantil i Juvenil està organitzada per les escoles i AMPA participants i el Patronat del Teatre Municipal Cal Bolet.

Programació

Divendres 8 d’abril a les 20:00h
Estudies o treballes?
Alumnes de 1r, 3r i 4t d’ESO del Col•legi Sant Ramon de Penyafort
Estàs fart o farta d’estudiar? Se t’acumulen apunts i llibres i no trobes el moment de posar-t’hi? Et fa mandra llegir i fer treballs? Aquest grup de nois i noies t’explicaran, entre riures, els seus mètodes d’estudi. I tu? Ja en tens un?

Intèrprets: Aura Sánchez, Marta Grau, Núria Tarrada, Mireia Casanellas, Queralt Amaré, Olga Surià, Aina Ros i Arnau Albiol.
Atrezzo: Marc Sadurní
Seguiment de l’obra: Antoni Ciuró
Autor: Toni Regueiro
Direcció: Mª del Mar Soler
Ajudant de direcció: M. Remei Ullate

Humor sapiens
Espectacle de creació a partir de textos de diversos autors
Alumnes de 3r i 4t d’ESO i 1r de Batxillerat dels instituts Alt Penedès, Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals

Plats Bruts, Monty Phyton o Vinagre han servit d’inspiració per aquest espectacle còmic de creació col•lectiva. Hem portat gags clàssics al nostre terreny, n’hem fet la nostra versió per fer-vos passar una bona estona. Però ja us avisem: amb aquest punt de partida pot passar qualsevol cosa!

Intèrprets:
Clara Bricullé, Martí Càlix, Alba Caralt, Martí Compte, Ainoha Clos, Júlia García, Marina Garriga, Sabrina Millan, Eloi Miralles, Adrià Nicolàs, Laia Pérez, Erika Salt, Anna Sogas.
Dramatúrgia i direcció:
Rosa Gonzáles i Clara Cols

Dissabte 9 d’abril a les 18:00h
Famílies
Alumnes de 4art, 5è i 6è de l’Escola Estalella i Graells

La humanitat va evolucionant amb el pas dels temps, o això diuen… Però els conflictes generacionals conviuen amb cada família del planeta, fins i tot amb les famílies de Vilafranca!!! A grans problemes, grans solucions, o això diuen… Per això, la família Poch-Atrassa se’n va a la tele a parlar dels seus problemes amb una psicòloga molt bona, boníssima!!!… o això diuen…

També et pot interessar

Comentaris