“Rumb a la història” amb els escolars de Vilafranca

05/04/2011 - 12:09h

El proper dijous 14 d’abril a l’Auditori Municipal es durà a terme, per tercer any consecutiu, “Sona a Cinquè!” una iniciativa que enguany girarà entorn de la Rumba Catalana.  Els mestres de música i el Servei de Cultura van escollir aquest gènere amb la idea que els alumnes coneguin, entenguin i gaudeixin del què significa aquest moviment artístic. Participaran activament convertint-se en rumberos i rumberes per una estona.
El format de l’espectacle permetrà als alumnes gaudir d’un concert on es repassaran algunes de les cançons emblemàtiques dels artistes que han marcat la història de la Rumba.
La banda vilafranquina de rumba Derrumband seran els encarregats d’explicar aquesta moda, que és pràcticament un gènere. Es farà un passeig històric a través de la cronologia de moments més importants de la rumba contraposat als moments de decadència.
Derrumband és un grup que s’ha centrat en l’obra de Xavier Patricio Pérez (Gato Pérez). El convidat del concert serà Rafael Santos Salazar (Rafalito). Aquest artista va formar part del grup Gato Pérez a finals dels 80. També va fundar el grup Ai,ai,ai, del qual encara forma part actualment.
Serà una oportunitat interessant per als alumnes de 5é de primària per a gaudir d’un espectacle de Rumba Catalana i conèixer millor el moviment.

Altres activitats de sensibilització

Amb aquesta iniciativa “Sona a Cinquè!” destinada als cursos de 5è de primària, el Servei de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca arrodoneix el cicle de sensibilització musical que s’ofereix a les escoles de primària en la línia d’oferir recursos i activitats complementàries al professorat de música.
L’alumnat de 1r a 4t va participar, el març passat per setè any consecutiu, a la Fira Musical, que consisteix en unes audicions de petit format on s’aprofundeix en diferents famílies d’instruments. Aquest any va ser el torn de la família de corda fregada, els instruments tradicionals catalans i l’orgue.
També els nois i noies de 6è interpretaran la Cantata, una activitat que arriba a la seva XXI edició, i que aquest any porta per títol Beceroles. Una producció de l’Auditori de Barcelona que les escoles ha treballat durant tot el curs escolar i que els familiars podran escoltar els dies 31 de maig i 1 de juny a l’Auditori de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris