La pressió popular obliga Sant Sadurní a replantejar-se el Casal d’estiu

alt
01/04/2011 - 09:06h

Els grups municipals del PSC i ERC han aconseguit, amb el suport del PP, que l’equip de govern hagi de rectificar sobre la proposta de casal d’estiu que havia presentat. Gràcies a la moció que es va aprovar en el transcurs del darrer ple, celebrat dimecres, CiU i l’AMI hauran de crear una comissió d’urgència per debatre quin és el tipus de casal que finalment es proposa a les famílies sadurninenques.
Ja fa mesos que al carrer es parla sobre aquest Casal, després de sorgir el rumor que l’Ajuntament preveia suprimir-lo per retallar despeses. Des d’aleshores, diferents famílies s’han mobilitzat per aconseguir que es mantingui la iniciativa amb la recollida de més d’un miler de signatures que es van presentar dimecres a l’equip de govern.
La moció presentada pel PSC i ERC tenia, entre d’altres, la intenció de reforçar aquesta petició popular, tot i que l’equip de govern ja havia confirmat fa setmanes que sí que es farà el Casal d’estiu. A més, aquesta mateixa setmana, l’Ajuntament ha anunciat que no només es farà en horari de matí sinó que s’ampliarà també a la tarda.
Els canvis que l’equip de govern ha anunciat aquesta setmana són precisament un dels arguments que va fer servir Albert Prat (ERC) per acusar l’equip de govern “d’improvisar” en l’organització del casal. Prat també va retreure a CiU i l’AMI que facin referència a la manca de pressupost per retallar els serveis que s’oferiran des del Casal (no es contempla, per exemple, el servei de menjador), quan la setmana passada l’Ajuntament va anunciar en una comissió informativa que l’exercici 2010 ha deixat un romanent positiu de tresoreria de més de 190.000 euros.
Susanna Mérida (PSC) també es va referir a aquest benefici per reclamar a l’equip de govern que no modifiqui una activitat que, segons els socialistes, serveix per “educar” els joves de la vila i està molt ben valorada des de tots els àmbits de la societat sadurninenca. Mérida va acusar el govern de prendre aquesta decisió per qüestions “polítiques, i no per temes econòmics”, i va sentenciar que són “les pressions externes” les que els han obligat a rectificar.
El vot positiu de Dolors Montserrat (PP) va ser el que va permetre al PSC i ERC aprovar una moció, que la popular va obligar a modificar abans de votar-hi a favor. Montserrat va demanar que es retirés el punt segon de la moció (que demana que es garanteixi el 100% de la demanda de places del Casal) perquè, segons va dir, “és una modificació de crèdit encoberta”.
Isidor Rando (AMI) va lamentar que s’hagi “polititzat” un tema en el qual “encara s’hi està treballant” i va acusar els grups que presentaven la moció d’apressar l’equip de govern a presentar una proposta que, tradicionalment, sempre es donava a conèixer a final d’abril.
Per la seva banda, els convergents van defensar que la proposta presentada de casal esportiu és de “màxima qualitat”, i van posar de manifest que “només fa tres setmanes que s’hi treballa”. Segons el regidor d’Esports, Xavi Rojo, amb aquest casal i les propostes privades que hi ha a la vila queda “coberta” l’oferta d’es-plais d’estiu al municipi.

També et pot interessar

Comentaris