Els dos últims tigres d’una finca de Cunit abandonen la instal·lació

alt
31/03/2011 - 16:53h

Després de sis anys d’estar engabiats en males condicions en caravanes de circ en una finca privada de Cunit, els dos tigres de Bengala que encara hi quedaven, que tenen d’entre 13 i 15 anys, per fi deixen l’indret aquest divendres, dia 1, i tindran un destí millor i un hàbitat adient. La Fundació Faada, que defensa els animals, és l’encarregada de traslladar els dos animals al Safari Aitana Alicante. Serà el Ministeri de Comerç Exterior de l’Estat qui s’encarregarà de costejar la instal·lació a Alacant perquè els dos felins puguin dormir, mentre que la resta dels costos aniran a càrrec de la Fundació Faada. Aquesta fundació havia fet els tràmits corresponents per que els dos tigres poguessin ser traslladats als santuaris de Califòrini o a l’Índia.
Cal recordar que va ser aquesta fundació qui ara fa sis anys va posar el crit en el cel quan va saber que a Cunit hi havien sis tigres de bengala engabiats que procedien del Circ Universal i que estaven abandonats i en mal estat. Quatre dels sis tigres del circ, van ser traslladats en un centre a Madrid.
Va ser l’any 2005 quan els tigres van quedar abandonats en un solar de Cunit on en principi només hi havien d’estar de manera provisional dos mesos, els mateixos que el circ estava inactiu. Des de llavors el propietari dels animals els ha donat de menjar però els felins no han passat cap revisió veterinària per lo que el seu estat és lamentable. Durant aquests sis anys, les administracions de la Generalitat i el Govern Central s’han anat passant la pilota sense fer massa cas a les organitzacions no governamentals (ONG) que cercaven solucions.

També et pot interessar

Comentaris