Martí Gironell presenta ‘L’arqueòleg’ a l’Odissea

28/03/2011 - 09:02h

Dijous a un quart de nou del vespre, tindrà lloc a la llibreria l’Odissea la presentació de L’arqueòleg, la tercera novel•la del conegut periodista i escriptor Martí Gironell. Després dels èxits d’El pont dels jueus i La venjança del bandoler, en aquest llibre Gironell novel•la l’apassionant aventura per Terra Santa i Mesopotàmia d’un personatge històric real, el monjo Bonaventura Ubach, l’artífex de l’anomenada Bíblia de Montserrat i del Museu de l’Orient Bíblic ubicat al mateix Monestir de Montserrat.

L’arqueòleg ens fa retrocedir fins a l’any 1910, quan el monjo Bonaventura Ubach emprèn un viatge cap a Terra Santa i Mesopotàmia a la recerca de peces per al futur museu bíblic del Monestir de Montserrat. Però com que té la intenció d’il•lustrar una edició catalana de la Bíblia, durant aquest itinerari també es proposa contrastar les Sagrades Escriptures amb els seus escenaris reals. Tot i els seus bons propòsits, el viatge s’acabarà convertint en una odissea plena d’entrebancs i perills. No en va, el pare Ubach haurà d’enfrontar-se a tempestes del desert, plagues bíbliques, bandits sanguinaris, sectes satàniques, xeics cruels, exèrcits corruptes, saquejadors de tombes i d’altres personatges sinistres que faran l’impossible per impedir que aconsegueixi el seu somni.
Martí Gironell (Besalú, 1971) és escriptor i periodista. El seu debut novel•lístic, El pont dels jueus (Columna, 2007), és el gran èxit més recent de la novel•la històrica catalana, convertit en un fenomen que ha generat fins i tot una ruta turística a l’escenari de l’obra, Besalú. Aquest llibre ha estat traduït al castellà, l’italià i el portuguès per al Brasil. Amb una bona acollida del públic, la seva segona novel•la, La venjança del bandoler (Columna, 2008), va obtenir el Premi Nèstor Luján de Novel•la Històrica i va suposar l’afermament de Gironell com un dels principals valors catalans de la ficció històrica. A més de la seva obra com a novel•lista, ha publicat La ciutat dels somriures. Històries de supervivència a Bombai (2005). Com a periodista, en l’actualitat treballa als serveis informatius de Televisió de Catalunya i col•labora com a articulista als diaris El Periódico i El Punt.

També et pot interessar

Comentaris