Carnicer: “L’alcalde del Vendrell ha de ser el candidat de la llista més votada”

alt
24/03/2011 - 08:46h

Martí Carnicer, candidat a l’alcaldia del Vendrell pel PSC, ha avançat aquest dimecres una proposta per garantir la governabilitat de l’Ajuntament del Vendrell els propers anys. Per Carnicer, el futur alcalde ha de correspondre a la llista més votada i el nou programa de govern haurà de sorgir del consens entre el màxim de grups possible per construir “un projecte de futur que perduri en el temps i superi els pactes a curt termini que ja s’ha demostrat que no van enlloc”. altAquest dimecres al vespre es va celebrar una conferència a l’escola de música Pau Casals a càrrec de Martí Carnicer, candidat a l’alcaldia del Vendrell pel PSC, amb el títol de: ‘El Vendrell. Idees pel futur’.
En un dels moments més destacats de la conferència, Martí Carnicer va proposar que el futur alcalde del Vendrell correspongui a ‘la llista més votada’. Pel candidat socialista: ‘Cal un govern fort que permeti desterrar el pacte puntual en cada ple en funció dels interessos a curt termini, cal arribar a un consens per projectar El Vendrell dels propers 10 anys. Fonamentat en acords concrets i fugint del simple repartiment de càrrecs’, va indicar Carnicer.
Per aquest motiu, el líder socialista va proposar que ‘el programa de govern ha de ser un resultat del consens entre el màxim de grups possibles. Aquest consens garantirà la seva aplicació a llarg termini i sorgirà de tots aquells grups que acceptin treballar per la convivència i la cohesió social del Vendrell. Els regidors socialistes escollits, independentment del resultat final, ens comprometem a fer tot el que calgui per avançar en aquesta direcció a partir del 22 de maig’.
Martí Carnicer també va exposar algunes de les prioritats del futur govern en cas de ser escollit com alcalde del Vendrell. ‘La nostra primera prioritat serà la lluita contra l’atur’, va destacar. Per treballar en aquest camí, va assenyalar alguna de les tasques que es poden fer des de l’ajuntament per aconseguir generar nous llocs de treball: Apostar pel comerç i el turisme vinculant-nos al gran potencial cultural, cal fer una simplificació administrativa -menys burocràcia i més eficiència-, millorar la formació i adequar-la a les noves demandes i necessitats, impulsar una millora en les comunicacions i les infraestructures, i liderar conjuntament amb els altres pobles l’activitat econòmica de la comarca del Baix Penedès.
El cap de la candidatura del PSC també va parlar de la convivència al municipi. Per Carnicer: ‘El primer deure de tot governant i del conjunt de la societat és vetllar per l’harmonia de la vida social i la cohesió, com a primera base del benestar. Tots som iguals davant la llei. Per tant, cal garantir el compliment estricte dels deures i garantir l’observança dels drets per a tothom, sense cap tipus de discriminació’.
Un altre aspecte destacat de la conferència va ser l’anàlisi de la situació econòmica de la vila. En aquest punt Carnicer va plantejar algunes de les línees mestres a treballar per començar a solucionar aquest problema. D’aquesta manera va proposar: activar un pla d’austeritat i estalvi, prioritzar les inversions socials i els serveis a les persones per sobre d’altres, controlar i frenar l’endeutament de l’Ajuntament del Vendrell, extremar el rigor pressupostari per no ‘estirar més el braç que la màniga’ i agilitzar el pagament a proveïdors per dinamitzar l’economia local.
Carnicer també va anunciar que la seva administració vol potenciar la transparència amb mesures concretes. En aquest sentit, va enumerar una sèrie d’accions perquè els ciutadans disposin d’una informació de primera mà a través de les noves tecnologies. Són: publicar l’evolució periòdica de l’execució dels pressupostos, la distribució de les ajudes de tot tipus que doni el municipi, els processos de contractació d’empreses, els processos de selecció i contractació de personal, i els sous i les dietes dels càrrecs polítics i de comandament
Per acabar, el líder socialista vendrellenc va enumerar el què cal per poder fer tota aquesta tasca. ‘El Vendrell necessita un govern fort, que actuï amb transparència i que faci sentir de nou orgull, il·lusió i confiança als seus ciutadans respecte la seva vila impulsant un ‘vendrellenquisme’, va afirmar Carnicer, que va finalitzar dient que ‘volem amplis consensos en la presa de decisions, seguretat en la seva execució i transparència en els seus efectes. Aquesta és la nostra proposta per treballar i sortir endavant. Ningú ha dit que sigui senzill però val la pena’.
Per llegir íntegrament la conferència de Martí Carnicer, cliqueu aquí.

També et pot interessar

Comentaris