Reclam al Parlament per l’edifici de l’escola Els Pins de Moja

23/03/2011 - 11:08h

Els grups parlamentaris del PSC, PP, ICV, ERC i Ciutadans han presentat una proposta de resolució que insta el Departament d’Ensenyament que inclogui de forma immediata en la seva programació d’inversions la construcció de l’edifici del CEIP Els Pins de Moja d’Olèrdola perquè les obres puguin finalitzar abans d’acabar l’any 2012. La proposta es va presentar en roda de premsa per Anna Simó, diputada portaveu d’ERC al Parlament; Dolors Camats, diputada portaveu d’ICV; Dolors Montserrat, diputada del PP, i Roberto Labandera, diputat del PSC. Aquests diputats van estar acompanyats per l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort; el regidor de CiU a Olèrdola, Xavi Pellissa, i la presidenta de l’AMPA de l’escola, Anna González.
El diputat de CiU Pere Regull no va poder assistir a la presentació de la proposta per problemes d’agenda. En nom seu Xavi Pellisa, portaveu del grup municipal de CiU a Olèrdola, indicava que el diputat no ha traslladat la proposta “no perquè no estigui a favor” sinó perquè Jordi Roig, director general de Centres Públics, li havia assegurat que l’escola es faria “si és una necessitat”. Per saber-ho, indica que caldrà esperar el pressupost de la Generalitat. Pellissa va fer èmfasi que el seu grup municipal ha explicat que l’escola és necessària i ha avançat que treballaran perquè visiti el centre la mateixa consellera, Irene Rigau.

Màxim consens
Tots els diputats van manifestar el seu suport, van felicitar-se pel consens i es van comprometre a seguir el tema per tal d’aconseguir el compromís del Govern de la Generalitat.
Anna Simó va destacar que a la proposta no havien tocat “ni una coma” de la moció aprovada per l’Ajuntament d’Olèrdola ja que hi havia acord entre escola i ajuntament. Dolors Camat va manifestar que el projecte que està tirant endavant la comunitat educativa “és molt engrescador” però que ara cal complementar-ho amb un edifici amb condicions.
Dolors Montserrat va destacar la disponibilitat de l’Ajuntament d’Olèrdola en cedir els terrenys i també fer un esforç econòmic i Roberto Labandera va anunciar que també presentarien una esmena als pressupostos per tal que el govern pogués tirar endavant la proposta. “Els recursos s’han de buscar. Aquí hi ha escola, però necessiten les millors condicions perquè no tenen més espai per instal·lar ni una aula prefabricada”.

Esforç de l’Ajuntament
L’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, va agrair el suport de tots els diputats i va apuntar que la Generalitat “ara mateix té tot el que ens va demanar i encara hem anat més enllà perquè els hem dit que estem disposats a posar-hi diners. Però el que ens han traslladat és que cal esperar al maig o juny per veure com van els pressupostos. Tenim clar que creiem en aquesta escola i no volem un nou mòdul sinó un nou edifici i la Generalitat entèn aquesta situació i nosaltres els ho posarem fàcil”. De fet, l’alcalde va explicar que van proposar a la Generalitat de construir l’escola en aules prefabricades de manera que es tardaria només nou mesos en tirar-la endavant i seria molt més econòmica”.
Pel que fa a les mancances de l’escola, on estudien 60 nens i nenes, Anna González va explicar que, entre moltes d’altres, hi ha el fet que els alumnes hagin de compartir moltes aules com ara la d’educació especial, la d’informàtica i la biblioteca de tal manera que “cada grup xoca sempre amb els altres”. A més a més han d’anar a fer les fotocòpies fora de l’escola, no tenen cuina pròpia al menjador i el pati “és per a una llar d’infants, no per als infants més grandets. No hi ha espai per fer un bon pati tal i com han de tenir”.

També et pot interessar

Comentaris