Diumenge s’inaugura la nova urbanització de la plaça de Pau Casals a l’Espirall

alt
22/03/2011 - 13:18h

Diumenge s’inauguren les obres de reurbanització de les places de Pau Casals i de Pau Boada i el seu entorn, una de les obres assenyalades del Projecte d’intervenció integral al barri de l’Espirall. Després de la construcció de l’aparcament soterrat, en els darrers mesos s’ha urbanitzat la superfície, de més de 4.600 metres quadrats, oferint un nou espai públic al barri. El projecte incorpora bona part de les peticions veïnals, sorgides del procés de participació ciutadana.
L’equip redactor del projecte va treballar perquè a l’obra final tingui en compte les conclusions extretes d’aquesta sessió de participació. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, presidirà l’acte d’inauguració aquest diumenge vinent a partir de les 13 hores. Durant la inauguració s’instal·laran jocs inflables per als més petits i hi haurà l’actuació de l’alumnat de l’escola municipal de música Maria Dolors Calvet. Alumnes d’aquest centre interpretaran també El cant dels ocells, cançó tradicional catalana popularitzada per Pau Casals, per inaugurar l’espai emblemàtic de la font-monument que, amb referències al compositor, s’ha construït a la plaça.

Característiques de la reurbanització

Tot l’àmbit de la plaça serà zona de vianants, accessible només a vehicles de manteniment i emergència. La plaça s’ha dissenyat com un espai de trobada intergeneracional, acollint la demanda de crear espais de trobada per a tots els grups d’edat (gent gran, infants…). En destaca una zona central representativa, apta per a festes populars i actes lúdics, i s’habiliten zones de passeig i descans. La il·luminació és de baix consum i a dos nivells, hi ha varietat de paviments amb zones de sauló, parterres i zones pavimentades a color, evitant el gris. La vegetació serà autòctona i de varietat cromàtica, amb arbrat de diferents espècies i rec per degoteig.
Un dels elements més destacats és el monument en forma de mur de formigó, al que s’incorporarà la inscripció ‘Plaça Pau Casals’ i del que brollarà aigua, creant una font ornamental. Per escollir el disseny de la font es va convocar un concurs al qual s’hi van presentar 26 propostes. El jurat va escollir el projecte de Marta Miravet i Marta Milà: Espiralls de cordes pinçades, aproximació a la idea a partir de la reinterpretació del significat dels mots. La idea guanyadora destaca per la força plàstica i simplicitat de línies, fa una referència explícita a l’instrument del mestre Pau Casals, el violoncel, i una referència conceptual de l’Espirall basada en el seu significat literal.

També et pot interessar

Comentaris