Valentí Fuster serà investit dissabte Confrare d’Honor a Nova York

17/03/2011 - 09:12h

La Confraria del Cava és, des de dilluns, a Nova York per celebrar la III Investidura Internacional aquest dissabte 19 de març a l’exclusiu Metropolitan Club de Nova York on el doctor Valentí Fuster pronunciarà el jurament de fidelitat al cava i serà investit com a Confrare d’Honor.
La Confraria del Cava retrà així homenatge a la trajectòria del prestigiós cardiòleg català que actualment dirigeix Institut Cardiovascular de l’Hospital Mount Sinai de Nova York i el Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars (CNIC). Valentí Fuster és l’únic cardiòleg del món que ha rebut els màxims guardons de les quatre principals organitzacions internacionals de cardiologia per la seva valuosa aportació a la recerca científica en aquest camp.
Més de 150 persones assistiran a la cerimònia de dissabte en la que també seran investits com a Confrares de Mèrit una quinzena de personalitats vinculades a la distribució de vins i caves als Estats Units, a la gastronomia i a la premsa especialitzada del país.
En el marc de la III Investidura Internacional, la Confraria del Cava organitza accions de divulgació del cava a la capital dels gratacels. Així, demà dijous, l’Institut Reina Sofia de Nova York acollirà una presentació del cava adreçada als membres d’aquesta institució i divendres tindrà lloc un showroom a l’Hotel Palace on més de 150 professionals podran conèixer de primera mà el cava i la seva cultura i degustar els productes de les sis empreses participants: Codorniu, Freixenet, Gramona, Torelló, Segura Viudas i Vilarnau.
En aquest showroom es projectaran els vídeos del Consell Regulador del Cava, sobre l’elaboració de cava, i un reportatge testimonial amb paraules del cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Greggory D. Crouch, del vicepresident de la Fundació de la Dieta Mediterrània, Francesc Sensat, i d’alguns dels Confrares d’Honor més internacionals com Pau Gasol, Ferran Adrià, l’arquitecte japonès Toyo Ito i el jove pianista xinès Lang Lang.

Comentaris