La CUP de Vilafranca proposa una consulta per decidir l’ús de l’antic INCAVI

15/03/2011 - 16:47h

La CUP de Vilafranca ha proposat aquesta setmana que es faci una consulta popular per decidir quin ús ha de tenir l’edifici de l’antic INCAVI. Aquesta consulta s’hauria de fer després de les eleccions i, segons la CUP, hauria de ser una consulta realitzada després d’un procés previ de participació ciutadana on “no només hi hagi dues opcions a escollir: si universitat o residència. Sino que cal que sigui un procés obert on tothom pugui dir la seva perquè potser surten opcions molt interessants”.

Pels regidors de la CUP aquest punt és molt important perquè recorden que aquest edifici és municipal i , per tant, “tothom té dret a opinar en un procés de participació que no sigui manipulat per cap partit polític i, per tant, haurà de ser un debat no partidista”. Per això demanen a l’equip de govern vilafranquí que no faci “oïdes sordes” a la necessitat de realitzar una consulta d’aquest tipus.

“Si ens pregunten si volem una residència per a la gent gran evidentment tothom dirà que sí, però creiem que no necessàriament ha d’anar a l’antic INCAVI i per tant també hi ha molts altres grups socials que necessitaria un equipament com aquest. L’antic INCAVI és cèntric per qui viu al centre però pels avis d’un altre barri que no mai van al centre, no és la millor ubicació”, apunta el regidor Xavi Navarro.

El que sí tenen clar des de la CUP és que el que no ha de fer el govern és avançar els diners i pagar el projecte per fer-ne una residència “si no té el compromís per escrit que la Generalitat concertarà places no ha de pagar res. No gastarem només per si de cas’.

Respecte a la ubicació dels serveis per a la gent gran, la CUP considera que els pisos tutelats han d’estar distribuïts per a tota la vila per assegurar que aquestes persones continuaran fent vida dins del seu entorn propi i natural.

També et pot interessar

Comentaris