RECEVIN i RETECORK uneixen esforços per a la promoció conjunta de les ciutats del vi i dels territoris surers

alt
15/03/2011 - 09:45h

Divendres passat va tenir lloc la signatura del conveni de col·laboració entre RECEVIN (Xarxa Europea de Ciutats del Vi, a la qual està adherida Vilafranca del Penedès) i RETECORK (Xarxa Europea de Territoris Surers) per a la utilització de taps de suro com a millor sistema de taponament del vi i per a la promoció conjunta de territoris surers i de les ciutats del vi.
L’acte va tenir lloc a Logronyo coincidint amb la celebració de la XVa Assemblea General de Recevin (Xarxa Europea de Ciutats del Vi). Durant l’acte de firma van intervenir Paulo Simoes Caldas, president de RECEVIN, i Dionisio Simão Mendes, president de l’Assemblea RETECORK.
Les dues entitats coincideixen en la idoneïtat del tap de suro en els processos evolutius del vi contribuint a la seva millora enològica. Les cultures del vi i del suro són essencials per a la protecció i manteniment del paisatge i es posicionen com elements clau del desenvolupament econòmic, social i cultural de les diferents zones vitivinícoles i sureres a nivell europeu.
Per aquests motius, RECEVIN ha adoptat el compromís de recomanar als seus membres i productors de vi la utilització del tap de suro com a millor sistema de taponament que existeix en termes de qualitat, medi ambient i funcionalitat, i RETECORK s’ha compromès a contribuir en la difusió i la promoció de la cultura dels vins de qualitat lligada a territoris vitivinícoles, mitjançant la campanya que impulsa a favor dels vins taponats amb suro.

També et pot interessar

Comentaris