Vilafranca ja aspira oficialment a ser Capital de la Cultura Catalana el 2014

11/03/2011 - 11:33h

Vilafranca  s’ha convertit en el primer municipi que aspira a les noves designacions de ciutats Capital de la Cultura Catalana que es començaran a gestionar passades les pròximes eleccions municipals del mes de maig. L’Ajuntament va aprovar per unanimitat en el Ple Municipal del gener presentar aquesta candidatura per optar a una capitalitat que no arribaria fins l’any 2014, ja que les dels dos pròxims anys ja estan atorgades a Tarragona, l’any que ve, i Ripoll, l’any 2013.
De moment, l’Ajuntament de Vilafranca està pendent d’una reunió amb el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, i el projecte, segons va indicar el regidor de Cultura, Raimon Gusi, es troba en la fase d’elaboració del dossier i en la recollida d’adhesions a la candidatura. En qualsevol cas, no es preveu que la resolució definitiva arribi abans del mes de setembre.
La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. Enguany, la capitalitat l’ostenta la localitat andorrana d’Escaldes-Engordany.

També et pot interessar

Comentaris