Justícia suspèn, de moment, el projecte de la presó de Sant Llorenç

11/03/2011 - 10:09h

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha anunciat aquesta setmana que la construcció de la futura presó de dones de Sant Llorenç d’Hortons, que s’havia d’iniciar a finals d’any, queda de moment “en suspensió”. Segons va explicar Bozal en una visita que va fer dimarts a la presó de Wad-Ras, el projecte de construcció de la presó de Sant Llorenç, que s’incloïa en el pla de presons de l’anterior govern tripartit, és “només una idea” que no està encara desenvolupada amb detall.
Tot i deixar clar que Catalunya necessita aviat una nova presó de dones perquè fa temps que no se’n construeix cap, la consellera ha apuntat que primer caldrà veure de quin pressupost disposa el govern per establir un calendari d’execució dels projectes que el govern d’Artur Mas consideri més necessaris.

L’obra eterna
Aquesta ja és la segona vegada que Sant Llorenç d’Hortons veu com la Generalitat retarda l’inici de la posada en marxa de la presó de dones del municipi. El projecte, que es va donar a conèixer al 2005, havia de començar a executar-se a finals del 2010, però l’ aleshores consellera de Justícia, Montserrat Tura, ja va dir que es retardaria perquè era prioritari aixecar un centre penitenciari masculí, per la forta demanda que hi ha a Catalunya d’aquest servei.
Àlex Jover ja ha dit que demanarà una trobada amb la nova titular de Justícia per aclarir aquest tema, tot i que ha avançat que un mes abans de les eleccions el director general de presons, Albert Batlle, li va anunciar que un canvi de govern “no podia afectar” el projecte.

També et pot interessar

Comentaris