L’Ajuntament del Vendrell reivindicarà l’oficialitat de l’Himne de la pau per l’ONU

08/03/2011 - 17:22h

L’Ajuntament del Vendrell reivindicarà, en una moció al proper ple, que l’Himne de la pau del mestre
Pau Casals com a himne oficial de l’ONU. A instància de l’Associació Musical Pau Casals, l’Alcaldia de l’Ajuntament del Vendrell presentarà una moció per reivindicar la restauració de l’Himne de la pau, compost per Pau Casals, com a himne oficial de l’Organització de les Nacions Unides (ONU).
El 24 d’octubre de 1971, a la seu de l’ONU, es va estrenar l’Himne de les Nacions Unides, conegut també com l’Himne de la pau, compost pel músic vendrellenc Pau Casals, amb lletra del poeta nordamericà d’origen anglès W. H. Auden, per encàrrec del llavors secretari general de les Nacions Unides, U Thant. Aquell mateix dia, el Mestre va rebre la Medalla de la Pau i va dirigir l’única interpretació d’aquesta obra, ja que aquesta peça musical no ha estat mai adoptada com a himne oficial de l’ONU i ha caigut en
l’oblit.
Atès que aquest any se celebraran 40 anys de la composició i interpretació d’aquest himne, que Pau Casals és un dels fills il·lustres de la vila i que l’Associació Musical Pau Casals del Vendrell sempre ha dignificat i difós la figura i l’obra del Mestre, se sol·licitarà al Ple de l’Ajuntament del Vendrell que adopti els següents acords:
– Reivindicar la restauració de l’Himne de la pau, compost per Pau Casals, com a himne oficial de l’ONU, com un acte de reconeixement als seus autors.
– Commemorar el 40è aniversari del concert de Pau Casals a l’ONU, com un acte d’homenatge a la figura del Mestre, a la pau i a la llibertat.
– Intensificar la col·laboració de les administracions corresponents amb les entitats i organitzacions que promouen la figura i l’obra del Mestre.
-I comunicar aquest acord a la Fundació Pau Casals, a la Generalitat de Catalunya, al Parlament de
Catalunya, al Govern espanyol i a l’ONU.

També et pot interessar

Comentaris