Videt’11 s’obre a nous espais i a noves propostes artístiques

01/03/2011 - 09:57h

El Festival de Video i Art de Vilafranca, Videt, arriba per setè any consecutiu carregat de noves creacions, amb algunes novetats que el fan més complert i manté la fidelitat als principis de convivència del videoart amb tots els llenguatges artístics i també entre espais i entitats culturals de la vila, de manera que l’art arribi a tothom. L’edició manté una línia de continuïtat respecte l’any passat amb el lema “Del profà i del sagrat (Una societat tecnosalvatge)”, conceptes al voltant dels quals giren diverses propostes.

Així és com el Videt’11 ha organitzat fins a nou actes diferents des del dia 4 fins el 20 de març en vuit espais i, com és habitual, en establiments comercials vilafranquins. A més, Videt també es deixarà veure i sentir a la capella de Sant Joan, la biblioteca Torras i Bages, l’Arsenal, els Trinitaris, l’Escorxador, Cal Figarot i Vinseum.
Conferències, sessions de vj’s, instal·lacions, lectures poètiques i dansa són algunes de les propostes per a una edició que també arriba amb algunes novetats. Una d’elles és la cercavila artística a càrrec de Karol Bergeret i el seu personatge SuperWomanShiva, que el dia 9 farà un recorregut pel centre a partir de les sis de la tarda; també enguany s’obre un vincle del món casteller amb el pòsit sagrat a través d’una acció i presentació dels treballs realitzats a l’escola Arsenal sota el títol “El símbol de la verticalitat, la sublimació de la matèria” a Cal Figarot.
D’altra banda, aquesta vegada seran els artistes de Pittsburg els convidats a l’edició i una mostra de diversos artistes es podrà veure a la galeria Palma Dotze (inauguració demà a les 20.30h). En el mateix acte es farà una lectura de poemes d’autores nord-americanes a càrrec de Silvia Amigó. En aquest sentit ja es pot confirmar que una selecció d’artistes i obres vistos a Videt es podran veure a la ciutat nordamericana aquest mes d’abril.
Encara en el capítol de novetats, Videt’11 incorporarà una de les tendències més novedoses, l’anomenat mapping audiovisual, projeccions sobre façanes d’edificis en les que el so i la música interactuen amb l’arquitectura. En aquest cas, la vj Sinoca presentarà Emotio i farà que la façana del Plau Balta cobri vida el 18 de març a les vuit del vespre amb la seva video creació. Enguany també es podrà accedir al continugut de Videt on line a través del mòbil mitjançant els codis QR.
A la biblioteca, el col·lectiu Paral·lel farà una instal·lació vegetal, “No demanis pomes al cep”, el 10 de març.
El certamen arrenca divendres a les vuit del vespre als Trinitaris amb la inauguració d’una video instal·lació de Julián Álvarez titulada “Ser Dios (modelo ejemplar)”. Al vestíbul de la sala es projectaran les obres presentades arribades de diferents punts del món. A la convocatòria d’enguany s’ha rebut més d’un centenar d’obres, una xifra semblant a la d’anys anteriors.
La cloenda es farà a l’Escorxador el dia 19 a dos quarts de vuit del vespre amb una sessió de cançó tradicional tibetana.

També et pot interessar

Comentaris