L’Ajuntament de Calafell presenta la renovació del nucli històric

14/02/2011 - 08:43h

La renovació del nucli històric de Calafell en farà un espai visitable pels turistes, però també un barri on el veïnat gaudeixi d’una major qualitat de vida. L’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, ho va expressar en la presentació als veïns de les primeres obres al nucli antic que es finançaran amb la Llei de Barris. L’alcalde ha recordat que “un dels principals objectius d’aquest equip de govern és posar en valor el patrimoni històric de Calafell, perquè esdevingui un actiu turístic que crei riquesa i ocupació”. Però ha afegit que “a més, el nucli antic, i totes les persones que hi viuen i hi treballen, esperen de fa anys una oportunitat de sortir d’una visible postració. El projecte
també ho aconseguirà”.
Les obres comencen aquest mes de febrer i signifiquen una inversió de 800.000 euros. Farà els treballs l’empresa comarcal AMC5 i el termini d’execució és de quatre a cinc mesos. La zona que es millorarà inclou els carrers de l’Aire i de les Penyes, una part del carrer Major i la plaça del Trinquet. Aquests vials formen una ronda als peus del Castell de la Santa Creu, que presideix des de dalt d’una gran roca tot l’entorn, i per això també es museitzaran, “tot aprofitant l’alt valor de les troballes arqueològiques que s’hi van realitzar fa una desena d’anys”, segons ha explicat el tinent d’alcalde de Territori, Ramon Ferré..
Una part important de la museització del nucli antic girarà a l’entorn de les restes que demostren el vincle entre Calafell i les incursions que el cabdill musulmà cordovès Al-Mansur va realitzar contra la Catalunya cristiana a finals del segle X. Les sitges que es creu que conservaven gra per alimentar les tropes d’Al-Mansur es deixaran a la vista, degudament protegides.
El projecte preveu també la renovació de tots els serveis, la creació dels que no existeixen (com la xarxa de recollida d’aigües pluvials, i el soterrament de les xarxes aèries. L’Ajuntament de Calafell ha explicat que caldrà treballar molt fi, atesa la riquesa arqueològica de la zona, que dificulta les intervencions en el subsòl.
L’Ajuntament s’ha compromés amb el veïnat a minimitzar les molèsties causades per les obres. En aquest sentit, hi haurà un servei d’informació permanent, amb un agent cívic in situ a les obres.
Les persones afectades per les obres també podran adreçar-se a l’oficina de la Llei de Barris, que està ubicada a les dependències de l’Àrea municipal de Territori, ubicades a la plaça de la Constitució 5.

També et pot interessar

Comentaris