L’Ajuntament de Calafell enllestirà els serveis a la urbanització Valldemar

07/02/2011 - 09:14h

L’Ajuntament de Calafell ha tret a licitació les obres per acabar els serveis que resten pendents a la urbanització Valldemar. Aquest barri va ser el darrer del municipi a tenir els carrers fets, pavimentats i amb tots els serveis. Les obres van fer-se entre els anys 2001 i 2003, però van quedar pendents diversos serrells que ara podran finalitzar-se. El pressupost d’aquesta actuació és de 774.532,49 euros i la inversió serà assumida en la seva totalitat per l’Ajuntament. Segons la llei, els serveis de les urbanitzacions han de ser sufragats pels promotors o pels propietaris. “Però en aquest cas, els veïns de Valldemar ja van pagar les quotes d’urbanització i els treballs que farem ara ja s’haurien d’haver realitzat o són deficiències d’obra que no es van reparar. Seria injust penalitzar el veïnat novament”, explica el tinent d’alcalde de Territori, Ramon Ferré.
Una de les obres que s’executarà serà la construcció de passatges de vianants que permetran travessar les illes de parcel·les, tot evitant els revolts que s’haurien de fer. L’altra actuació principal serà l’adequació d’una zona verda per al barri, amb dos espais de jocs per infants, pistes de petanca, bancs i enllumenat. Finalment, es repararà el sistema de recollida d’aigües pluvials i es reconstruiranalguns sectors dels carrers on l’aigua té tendència a entollar-se, així com algunes voreres defectuoses.
“Es tracta de serveis que avui en dia es fan abans de vendre les parcel·les, però que als anys seixanta i setanta del segle passat es deixaven ‘penjats’”, recorda Ferré. El cas de Valldemar és especialment sagnant perquè no va tenir carrers asfaltats ni la major part de serveis fins fa menys de 10 anys. “Aquella situació es va allargar anys i anys per diversos problemes, com la doble titularitat
de moltes finques, impagaments de tota mena, empreses que feien fallida…”, subratlla el tinent d’alcalde de Territori. I afegeix que “quan vam governar al 2001 vam iniciar els treballs i ara, al 2011, tornant a governar, tenim l’oportunitat d’acabar-los. El compromís d’aquest govern per completar les urbanitzacions encara inacabades és clar i Valldemar n’és el millor exemple”.
El tinent d’alcalde de Territori també diu que “després d’aquest projecte, només restarà acabar els serveis de dues urbanitzacions: les Brises i un sector de Mas Romeu. Ho farem el proper mandat, si tornem a governar”.

També et pot interessar

Comentaris