Llum verda inicial a l’Ordenança de convivència i civisme del Vendrell

02/02/2011 - 16:35h

 El Consell per la Convivència i Civisme del Vendrell ha aprovat l’ordenança que, entre d’altres qüestions, prohibirà l’accés a equipaments municipals amb la cara tapada. El text, que ara haurà de ser aprovat pel ple municipal prèviament a la seva entrada en vigor, en uns dos mesos, no parla específicament de burka o nicab, el vel islàmic, perquè tampoc no es permetrà aquell accés amb passamuntanyes. L’ordenança ha rebut el vistiplau del citat organisme, integrat per tots els partits polítics excepte PxC -que se’n va autoexcloure’n- i desenes d’entitats i associacions cíviques del Vendrell, en una reunió celebrada aquest dimarts, dia 1.
Altres elements que regula l’ordenança és la creació d’un cos d’agents cívics, els quals tindran capacitat sancionadora. Així, per exemple, infraccions greus de convivència, com les deposicions d’animals de companyia en llocs on hi hagi infants jugant, seran castigades amb multes de fins a 3.000 euros. També es considerarà greu deixar runa al costat de contenidors de reciclatge.
D’altra banda, el mateix Consell per la Convivència i Civisme ha donat llum verda a una ordenança amb mesures per evitar la proliferació del mosquit tigre al municipi i ha passat a les entitats representants de la societat civil les recomenacions que caldria fer a l’Estat perquè aquest, en la propera tramitació de la reforma de la Llei d’Estrangeria, tingui en compte els antecedents delictius en cas que nouvinguts vulguin regularitzar la seva situació legal al país.
Més informació a l’edició impresa d’aquest divendres, dia 4.

També et pot interessar

Comentaris