El PSC demana a CiU i CUP que aprovin els pressupostos

27/01/2011 - 17:11h

El grup municipal socialista, amb el seu màxim representant, Francisco Romero, continua amb la seva indignació després de l’impediment, en el darrer ple extraordinari del consistori vilafranquí, perquè s’escenifiqués el debat dels pressupostos d’aquest any. En aquest sentit, el PSC ha demanat públicament que els partits que van impedir el debat, CiU i la CUP, siguin coherents i aprovin els pressupostos, desbloquejant d’aquesta manera, van dir, “temes d’inversió pública molt necessaris en aquests moments de crisi”. La CUP li ha respost.
Romero va afirmar en roda de premsa que Vilafranca “necessita un govern que dialogui i acordi” sobretot els principals temes de ciutat i va titllar l’actuació del govern de “poca transparència”, posant exemples com el fet de condicionar l’execució de la Llei de Barris a l’ampliació de l’aparcament soterrat i el centre cívic, sense acordar la proposta o el trasllat de la Festa del Xató fora del barri de la Girada, però sobretot l’actitud, van dir, d’impedir el debat durant el Ple de pressupostos. Romero va manifestar que “aquests fets demostren que el govern actual posa per davant l’enfrontament al diàleg” i encara va anar més enllà quan va afirmar “mai en democràcia cap govern municipal ha impedit un debat públic”.
Romero, que estava acompanyat de tres regidors del seu grup a l’Ajuntament vilafranquí va exigir que siguin els qui van impedir el debat públic de pressupostos els qui l’aprovin ara i que, en cas contrari, el seu grup “demanarà responsabilitats a l’alcalde”, a qui van donar un termini de quinze dies perquè acabi aprovant-los. Fins i tot va apuntar la diferència d’estil de quan el PSC governava a la manera de fer de l’actual govern de CiU dient “nosaltres ara participem activament a la taula de treball dels pressupostos quan ells -CiU- no ho van fer, aquesta és una diferència significativa d’estil”. I va acabar dient, “el PSC fa propostes i el govern ens respon dinamitant la taula de partits. Dóna la sensació que no vulguin aprovar-los”, va sentenciar Romero.

La resposta de la CUP

En un comunicat de premsa, la CUP responia les declaracions del PSC argumentant que “el PSC continua instal·lat en el tacticisme i anteposa els interessos de partit als del conjunt de la població de Vilafranca” i afegeix que “el PSC continua mentint en la seva valoració del Ple extraordinari afirmant que es va impedir el debat públic dels pressupostos, quan els pressupostos encara no s’han portat a aprovació per la seva discussió al plenari. El PSC intenta confondre la població sobre la base d’un discurs fals”. La CUP diu que el ple extraordinari que proposava el PSC “no plantejava un debat sobre pressupostos sinó com s’havia de fer el debat entre els partits, qüestió que, d’altra banda, ja s’està abordant des de la taula de partits” i que “el debat real sobre els pressupostos ja s’està donant des de fa mesos en aquesta taula, espai acordat per a totes les forces polítiques representades a l’Ajuntament”. Per la CUP el posicionament i les declaracions realitzades pel PSC posen de manifest i corroboren “allò que des de la CUP ja vam afirmar la setmana passada: que el PSC no té cap mena de voluntat d’aprovar els pressupostos municipals del 2011. En conseqüència, la suposada voluntat de diàleg i de consens per part del PSC és pura fal·làcia”. Per la CUP el posicionament del PSC de traslladar la responsabilitat de l’aprovació dels pressupostos a l’equip de govern i a la CUP és una actitud “immadura políticament” , la responsabilitat , diuen, és “de tots els grups”.

També et pot interessar

Comentaris