El Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb Finalitat Social disposa d’un parc de 50 habitatges a Vilafranca

alt
25/01/2011 - 11:52h

 

L’alcalde, Pere Regull, acompanyat de les regidores d’Habitatge i de Joventut, Maria Josep Tuyà i Emília Torres, respectivament van visitar divendres passat un dels habitatges que han finalitzat darrerament els treballs de rehabilitació inclosos dins el Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb Finalitat Social. Aquest programa que s’articula al voltant de la rehabilitació d’habitatges, de propietat privada, que estan desocupats i en mal estat, a través de convenis amb elsles propietaris dels pisos, l’Ajuntament es fa càrrec de la rehabilitació mitjançant la contractació de persones en situació d’atur i del material d’obra corresponent. En contrapartida els habitatges rehabilitats es destinen al lloguer social durant uns anys determinats en funció de la inversió que ha suposat per a l’Ajuntament.En els darrers mesos el Programa ha treballat en la rehabilitació de 3 habitatges (un al carrer de la Fruita, un altre al carrer Torrelles de Foix i un altre a la plaça Pau Casals) i en 6 habitatges en l’edifici Casa Amiguet, propietat de Vinseum, al carrer de la Palma, que també acollirà el Centre de Documentació de Vinseum i una sala d’estudis municipal.
L’alcalde, Pere Regull, va explicar que en aquests moments l’ajuntament disposa d’un parc de 50 habitatges destinats a lloguer social (34 per a serveis socials, 11 per a joves i 5 per a afectats per actuacions urbanístiques). Regull va destacar que el parc s’ha d’anar renovant i mantenint amb nous pisos que s’hi incorporin, ja que hi ha habitatges que, un cop finalitzat el termini de lloguer social, retornen als seus propietaris. L’alcalde ha manifestat que, a banda d’aquest 9 habitatges que properament seran ocupats per nous llogaters, en els propers mesos es preveu signar nous convenis amb propietaris per rehabilitar més pisos.
Regull també va posar èmfasi en el valor social d’aquestes actuacions, ja que, per exemple, la rehabilitació dels 6 habitatges de la Casa Amiguet i dels altres 3 havia donat feina unes 90 persones que es trobaven en situació d’atur, mitjançant tallers d’ocupació, escoles taller, plans d’ocupació, etc., i, a banda d’això, els habitatges es poden cedir a persones o famílies amb dificultats d’accés a l’habitatge.
La regidora d’Habitatge, Maria Josep Tuyà va presentar la nova imatge gràfica del Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb Finalitat Social. Tuyà va explicar que la nova imatge serà visible a les diferents actuacions en habitatges del programa, i anirà canviant de color en funció de l’estat d’execució dels treballs.
De la seva banda, la regidora de Joventut, Emília Torres, va explicar que recentment s’ha fet el sorteig de 5 pisos destinats a joves als quals hi optaven 16 persones. Adjudicats aquests pisos, s’ha confegit una llista d’espera amb vigència de 3 anys. Torres va explicar que per optar a aquests pisos es demana 5 anys d’empadronament i uns ingressos màxims que acreditin que la persona té dificultats per accedir a l’habitatge. Els lloguers d’aquests habitatges, en funció de la seva superfície, oscil·len entre els 200 i els 300 euros. La regidora va comentar que l’adjudicació inicial als nous llogaters és per 5 anys, si bé, gràcies a unes esmenes introduïdes fa poc temps en les bases d’adjudicació, es preveu una revisió de la documentació al cap de 2 anys, per si haguessin variat les condicions personals, socials o laborals del llogater.

 

Comentaris