Adjudicades les dues primeres obres de la Llei de Barris al Poble de Calafell

20/01/2011 - 11:51h

La junta de govern local de l’Ajuntament de Calafell ha adjudicat les dues primeres obres del projecte de la Llei de Barris al nucli antic de Calafell. La inversió serà de 799.550,21 euros i el termini d’execució, a càrrec de l’empresa comarcal AMC5, és de quatre mesos. Les obres començaran aquest mes de febrer, per la qual cosa estaran enllestides abans de l’estiu. Els veïns seran convocats properament per explicar-los la intervenció, el calendari i la manera què s’executaran els treballs.
Les obres adjudicades comprenen la remodelació dels carrers de l’Aire, de les Penyes i Major, i de la plaça del Trinquet. El projecte inclou l’adequació de la zona arqueològica situada al nord del Castell de la Santa Creu, que relaciona Calafell amb les incursions del cabdill cordovès Al-Mansur contra la Catalunya cristiana.
Aquestes obres corresponen a les fases 1 i 2 del projecte de remodelacio del nucli històric de Calafell, als peus del Castell. Ambdues fases es financen mitjançant la Llei de Barris. Entre 2009 i 2010 ja va executar-se la fase 3, que va renovar les places de Catalunya i de la Constitució, el carrer de l’Església i part del carrer Principal. Aquesta fase no formava part del projecte de la Llei de Barris, tot i que també va rebre una important subvenció de la Generalitat, via el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya.
Un cop acabades aquestes obres, restarà pendent la fase 4, que es finançarà també amb la Llei de Barris. Consistirà en la creació d’un parc i d’un aparcament al nord del Castell. L’Ajuntament calafellenc ha adquirit recentment 5.000 metres quadrats de terreny per tal de completar les dues hectàrees que tindrà la nova zona verda, que portarà el nom de Parc de la Bòvila. Aquest espai verd, a més, preservarà les visuals sobre el Castell de la Santa Creu i el nucli històric des de les carreteres C-31 i
TV-2126 i l’accés a l’autopista C-32.
Excavacions arqueològiques
Mentre es fan les obres adjudicades avui, continuaran les excavacions arqueològiques que s’estan fent a l’interior del recinte emmurallat del Castell i que també formen part del projecte de la Llei de Barris. La recerca dels arqueòlegs ha permés localitzar una necròpili de primers del segle XIX, gran part de la muralla del segle XIV (que va ser enderrocada durant la Guerra dels Segadors) i el que podria ser l’entrada original al castell, la ubicació exacta de la qual es desconeixia fins ara.
També està preparant una exposició sobre els projectes que s’inclouen en el projecte de la Llei de Barris, que s’exhibirà al nou espai cultural del celler de la masia de Cal Bolavà, que ha estat remodelat dins del conegut com a ‘segon Pla Zapatero’.

També et pot interessar

Comentaris