El PSC denuncia demores en projectes del Pla de Barris del Vendrell, que CiU nega

19/01/2011 - 12:44h

El PSC del Vendrell ha fet públic el retard de l’equip de govern de Benet Jané a l’hora d’iniciar diferents equipaments de millora del municipi inclosos en el Pla de Barris. En una rèplica de CiU, el govern nega aquesta suposada paràlisi. El PSC vendrellenc indica en un comunicat de premsa que projectes com la rehabilitació de la Cooperativa agrícola o les noves passeres sobre la riera de la Bisbal no s’estan realitzant, tot i que al pressupost del 2010 tenien partides assignades per valor de 700.000 euros. En aquest sentit, els socialistes recorden que al pressupost aprovat aquest 2010, s’hi destinaven 550.000 euros per la rehabilitació de la Cooperativa Agrícola del Vendrell i 150.000 euros més per la construcció de dues noves passeres sobre la Riera de la Bisbal. Tot i això, i a principis de 2011, encara cap d’aquestes dues obres ha començat, destaca el principal grup a l’oposició del consistori vendrellenc.
“Pel PSC, el pressupost és una eina de planificació i control de la despesa. Per tant, no s’entén com es poden pressupostar obres per valor de 700.000 euros i que no s’hagi mogut ni una sola pedra”, diu el PSC, que “considera necessari que s’expliqui a quina altra finalitat s’han destinat aquests diners”.
D’altra banda, els socialistes expliquen que altres iniciatives del pla de barris s’estan desenvolupant a ‘mig gas’ com l’adquisició de locals socials als Pisos Planas o s’han descartat del tot com és el cas de la reforma del casal Familiar. En aquest punt, el grup socialista ha tornat a lamentar que la rehabilitació del casal familiar hagi caigut de manera definitiva de la planificació convergent del Pla de Barris. Pel PSC, aquest era un projecte necessari per aconseguir un important equipament al centre del municipi i per recuperar pel Vendrell un espai d’oci i trobada de moltes persones. Els socialistes conclouen que aquest era un dels projectes més destacats del Pla de Barris del Vendrell.
Rèplica del govern
En relació a les declaracions fetes pel PSC sobre l’execució del Pla de Barris, el govern vol deixar clar que ambdós projectes als què fa referència el PSC s’estan tirant endavant amb total normalitat i que segueixen els tràmits corresponents. En concret, sobre la nova passera sobre la Riera de la Bisbal, hores d’ara ja s’ha dut a terme la redacció del projecte; l’estudi geològic; l’estudi hidrològic, l’estudi topogràfic i el projecte executiu.
Actualment, l’Ajuntament, afirma CiU en un comunicat, està a l’espera de rebre les conclusions de l’estudi d’inundabilitat perquè
l’Agència Catalana de l’Aigua determini si cal fer alguna modificació del projecte per tal de poder començar les obres de construcció de la passera dins d’aquest any.
Des del govern del Vendrell també s’ha recordat al PSC que, ja el març del 2010, el director general d’Arquitectura i Paisatge de la Generalitat va aprovar una modificació del projecte inicial per executar només una de les dues passeres sobre la Riera de la Bisbal inicialment previstes, en considerar que ja s’aconsegueix l’objectiu de comunicar el barri amb la resta de municipi. Finalment, l’acord va ser el de construir una passera entre el carrer de la Barceloneta Baixa i el carrer Albinyana. L’estalvi resultant d’aquest canvi s’ha destinat a l’ampliació del programa de rehabilitació de carrers.
Pel que fa a la Cooperativa Agrícola, el govern del Vendrell ha explicat que les gestions per convertirla en propietat municipal encara no s’han tancat i ha acusat als socialistes de fer demagògia sobre el possible retard. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme, Jaume Escarré, ha recordat que el projecte de la Cooperativa elaborat pels socialistes al final de la legislatura va ser denegat per la Comissió Territorial d’Urbanisme per ser “totalment inviable, ja que s’oferia a la propietat una contraprestació de sostre edificable superior a l’admissible”. “El PSC va actuar -segons el regidor- amb precipitació i interessos clarament electoralistes i ara n’estem patint les conseqüències”. De fet, aquesta mala gestió, segons Escarré, va obligar l’actual govern a haver de refer de nou la proposta a la propietat, així com el projecte de rehabilitació, tant aviat es va posar en marxa el Pla de
Barris.
Segons el regidor d’Urbanisme, “aquest cas demostra, un cop més, el nivell d’ineficàcia i d’ineptitud de l’anterior govern socialista, que va deixar una herència nefasta en qüestions cabdals pel Vendrell”. No obstant això, els actuals propietaris han autoritzat a l’Ajuntament a iniciar alguns treballs previs. En aquest sentit, ja s’ha fet la redacció dels plànols, la diagnosi de l’estructura i la redacció del projecte. Així mateix, de forma paral·lela, el Ple de l’Ajuntament del Vendrell va acordar sol·licitar a la Generalitat que l’edifici sigui declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, una catalogació que determinarà el disseny final de l’equipament, així com la recerca de noves línies de finançament a través del Ministeri de Cultura. En els últims mesos, tècnics de la Generalitat ja han realitzat dues visites a la Cooperativa Agrícola per tal de completar la documentació presentada per l’Ajuntament.
Fins al moment, els treballs previs del projecte de la Cooperativa i de la passera han tingut un cost de 173.000 euros i 36.000 euros, respectivament, mentre que la resta de diners pressupostats al 2010 per aquests dos conceptes, s’afegeixen a la consignació prevista per aquest any 2011.

També et pot interessar

Comentaris