El PSC tensa la corda i força el govern a convocar un ple extraordinari per debatre els pressupostos del 2011

alt
28/12/2010 - 14:29h

Dilluns a la tarda sis regidors -el mínim que permet la llei- del grup municipal socialista van signar una sol·licitud perquè l’alcalde convoqui en el termini màxim de quinze dies hàbils un ple extraordinari per tal d’accelerar l’aprovació dels pressupostos per al 2011. En cas que l’alcalde no ho faci abans del 20 de gener seria la figura del secretari qui l’hauria de convocar. Així ho va explicar en roda de premsa el portaveu del PSC, Francisco Romero, que va explicar que la convocatòria d’aquest ple s’encamina “amb l’objectiu d’aprovar aquelles qüestions que són vitals per Vilafranca en aquests moments de crisi econòmica”.
Pels socialistes, el govern municipal de CiU no té els suports polítics per garantir l’estabilitat a l’Ajuntament de Vilafranca, fet que valoren molt negativament ja que, diuen, “impedeix tirar endavant aspectes importants com els pressupostos municipals”. Els sis regidors socialistes van recordar que a l’octubre es van debatre les ordenances fiscals i que en el decurs del debat es va evidenciar la manca de suports polítics del govern actual per poder aprovar aquest important instrument de política fiscal, un fet diuen “que mai havia succeït en l’etapa d’ajuntaments democràtics”. En aquell moment, els diferents grups municipals van exigir voluntat real de diàleg per part del govern i la possibilitat d’establir un calendari que permetés el treball conjunt per assolir els acords. Romero ha assegurat que “aquest és un govern sense complicitats per tirar endavant els grans temes”. Els socialistes han afirmat que tots els grups municipals són conscients que no es pot afegir a la crisi econòmica una situació de manca d’acord polític que perjudiqui el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans.
Romero va explicar que ara l’important és aprovar els pressupostos precisament per un doble objectiu, d’una banda adaptar la despesa corrent i els serveis a la realitat social i econòmica prevista per al 2011 i per l’altra posar en marxa la inversió disponible. “Trobem molt greu que no s’aprovin els pressupostos abans de final d’any”, va dir. Per Romero, el ple municipal i, en conseqüència la resta de grups municipals han d’exigir al govern “diàleg, transparència i compromís” per aconseguir aprovar noves mesures dirigides al foment de l’ocupació i a combatre la crisi econòmica.

Diàleg insuficient

Els regidors socialistes van valorar també les reunions que s’han fet fins ara afirmant que el diàleg “és insuficient i el govern només es dedica a marejar la perdiu” i encara van afegir més llenya al foc dient “el govern no té interès a portar el tema a debat i no hi ha dedicat esforços”.
En aquesta sessió de ple extraordinària el PSC demana que es porti a debat una proposta de resolució per exigir al govern que impulsi un diàleg real amb els grups de l’oposició basat en la informació i en la negociació de propostes, que treballi per portar-los a debat abans del 31 de gener, que assumeixi el compromís de realitzar les actuacions pendents ja acordades en el marc del pressupost del 2010, mesures que són per pal·liar els efectes de la crisi i que actuï amb transparència i faci arribar a tots els grups municipals la informació que reiteradament i en diferents sessions plenàries s’ha demanat sobre aspectes de gestió municipal.
 

 

També et pot interessar

Comentaris