El ple del Vendrell rebutja les sentències del TS contra la immersió lingüística a les escoles

27/12/2010 - 20:11h

altL’Ajuntament del Vendrell aprova una moció de rebuig a les sentències del Tribunal Suprem (TS) contra la immersió lingüística de les escoles catalanes. El text de la moció aprovada en la sessió plenària de caràcter extraordinari celebrada aquest dilluns al vespre manifesta, en el primer punt de l’acord, el desacord amb les sentències dictades pel Tribunal Suprem que van en contra de la immersió lingüística, perquè aquesta “ha suposat i d’una manera demostrada, com així ho exposa el darrer informe PISA, un model d’èxit i de coneixement de la llengua pròpia de Catalunya, el català, i també de la llengua castellana”.
El segon punt manifesta el “recolzament i suport” del ple del Vendrell a la Declaració Institucional d’entitats catalanes de la societat civil organitzada al voltant de la sentència del Tribunal Suprem sobre el model lingüístic a l’escola catalana”, document que titlla les sentències d'”absurdes i desproporcionades, atès que no és fruit de cap conflicte lingüístic, ni sol·licitada per cap grup social, sinó únicament per tres particulars (…)”.
I com a tercer punt, la moció aprovada insta el Parlament de Catalunya a “manifestar el seu desacord amb les sentències i a complir la Llei d’Educació de Catalunya”.
La moció ha estat aprovada amb els vots a favor de CiU, al govern vendrellenc en minoria, el PSC i ERC; el Partit Popular (PPC) hi ha votat en contra i la Plataforma per Catalunya (PxC) s’ha abstingut.
Més informació sobre aquesta notícia a l’edició impresa del 3d8 d’aquest divendres, 31 de desembre.

També et pot interessar

Comentaris