Notable alt per al concurs de Races Penedesenca i Catalana de la Fira del Gall

alt
23/12/2010 - 11:30h

Un notable alt va ser la puntuació que va donar qualitativament el Jurat Qualificador de Gallines de Raça Penedesenca i de Races Catalanes en motiu del segon concurs de raça de Gallina Penedesenca i primer de races catalanes.
Pel que fa a la raça Penedesenca, els exemplars guanyadors en el vessant Millorada van ser en Capó i Gallina, Rabel Moliner de Castellví de la Marca mentre que en Gall el triomf va ser per Jordi Guirao del Pla del Penedès. En l’apartat de races tradicionals i, per tant, puntuables i avaluables, en Negra tradicional els guanyadors van ser en gallina amb 88 punts i molt bona per a Maria Grau de Pacs del Penedès i en gall amb 92 punts i excel·lent per Josep M. Llop de Sant Jaume Sesoliveres. En aperdigada, gallina, 79 punts i bona i gall amb 87 punts i molt bó, ambdós per M.Antònia Udina dels Monjos. En varietat Barrada, gallina 81 punts i molt bona per a Xavier Jiménez de Reus i gall 81 punts i molt bo per a Joan Pou d’Igualada. En el vessant Blat, gallina 80 punts i molt bona i gall 75 punts i bo, ambdós per Josep Ferré de Rodonyà.
Pel que fa a la Mostra de Races Catalanes els premis van recaure en criadors vinguts d’Igualada, Mataró, Rodonyà i Reus, tots amb qualificacions notables i excel·lents. El jurat estava format per Amadeu Francesch, doctor de Ciències Biològiques i artífex de la recuperació de la raça Penedesenca, i Montserrat Cartañà, llicenciada en Ciències Biològiques. Durant el dia i mig de fira, desenes de milers de visitants van desfilar per les dues exposicions, reafirmant l’alt interès i curiositat que desperten les exposicions d’aviram viu de qualitat.
Foto: FÈLIX MIRÓ

També et pot interessar

Comentaris