L’Ajuntament de Vilafranca prepara el programa “SUMA’T” per a la contractació de joves

30/11/2010 - 09:15h

L’Ajuntament de Vilafranca mitjançant el Servei de Foment de l’Ocupació–La Fassina, està preparant el projecte per participar a la convocatòria del programa SUMA’T i que impulsat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, amb el cofinançament del Fons Social Europeu està destinat a persones joves, desocupades, majors de 18 anys i menors de 25 anys que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria.
Aquest programa té per objectiu proporcionar formació i enriquir capacitats, actituds pel treball i aptituds de les persones joves sense estudis possibilitant el seu reingrés en el sistema formatiu o bé la seva incorporació a l’empresa.
SUMA’T pretén integrar la formació i el treball com a valors fonamentals per a la joventut potenciant i afavorint el seu procés d’aprenentatge professional dins l’empresa, combinant experiències pràctiques i formació professionalitzadora. Es tracta d’un programa innovador que pretén facilitar la contractació per a la formació i recuperar la figura de l’aprenentatge tot facilitant a les empreses persones treballadores formades de cara a les seves necessitats.
Entre altres, les actuacions que es desenvoluparan al llarg del programa seran la tutorització i l’acompanyament a la inserció dels joves participants, la formació professionalitzadora, l’assoliment de competències clau, la formació per a l’obtenció del graduat en ESO i l’experiència professional en empreses mitjançant contractes de formació.
Es preveu que les actuacions del programa es desenvolupin al llarg de l’any 2011 i el primer trimestre del 2012.

Comentaris