Pere Almirall i Pere Regull, nous Soca-rel dels Castellers de Vilafranca

15/11/2010 - 08:42h

Més de 600 persones van omplir dissabte la nau de Cal Figarot en el sopar de cloenda de temporada dels Castellers de Vilafranca. Com cada any, l’acte va emmarcar el lliurament de les distincions Castellers de Soca-rel per a castellers amb una trajectòria destacada dins de la colla. En  aquesta ocasió, els Soca-rel van recaure en dos castellers que han excel·lit en l’àmbit tècnic l’un, i en el directiu, l’altre, Pere Almirall Piqué, “Pere de Sant Quintí” i Pere Regull Riba.

El primer es va incorporar als Castellers de Vilafranca l’any 1987 i després de passar per diversos pisos de castells emblemàtics, va formar part de la tècnica de Francisco Moreno, “Melilla”, i més endavant va ser sots cap de colla amb Lluís Esclassans. De la seva banda, Pere Regull, actual alcalde de Vilafranca, va entrar a la colla el 1989 i ha participat activament en les construccions dels verds tant al folre com al cordó. Regull va formar part de la junta amb Carles Domènech i a final dels anys noranta va ser president de l’entitat.
Encara en el capítol de distincions, el premi a la Fidelitat Castellera va recaure en Penedès Televisió, que des del 1982 ha fet un seguiment exhaustiu de la colla i té en el programa Va de Castells, un dels més emblemàtics d’informació castellera.
D’altra banda, els verds també van tenir un gest d’agraiment envers Sisco Mallofré, un dels castellers més veterans que la diada de Tots Sants va deixar els castells de manera activa, als seus 72 anys. També com cada any es van lliurar records de la temporada a tota la canalla de la colla.
El sopar de la colla va servir també per presentar en societat l’himne dels Castellers de Vilafranca, amb lletra de Ricard Rafecas i música de Lluís Giménez, un himne que els assistents van poder escoltar en acabar de sopar i més tard en directe a càrrec del grup La Banda del Drac.
L’acte va incloure els habituals parlaments institucionals a càrrec del president, Miquel Ferret, el cap de colla, David Miret, i l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull.

També et pot interessar

Comentaris