Bodegas Torres i la Setmana del Cava, premis Tastavins 2010

11/11/2010 - 17:20h

L’Acadèmia Tastavins Penedès ha donat a conèixer aquesta setmana els guardonats amb els premis Tastavins 2010. Aquests guardons es decideixen per votació popular i es lliurararan el dissabte 27 de novembre a partir de les vuit del vespre a la finca Mas Rabell de Bodegas Torres a Sant Martí Sarroca. Els escollits són, com a millor viticultor de l’any, el penedesenc Lluís Milà de Villalobos; com a mèrit periodístic, Sergi Cortés, de la revista Cupatges; com a millor iniciativa, la Setmana del Cava de la Confraria del Cava i com a millor celler de l’any, Bodegas Torres.
El president de l’Acadèmia Tastavins, Joan Tarrada, ha destacat la Setmana del Cava com a iniciativa que va millorant any rere any i que dóna a conèixer el territori. Tarrada ha dit que aquest premi també és una demostració que entre l’Acadèmia Tastavins i la Confraria del Cava no hi ha cap tipus de rivalitat i que no hi ha problema a reconèixer el mèrit d’uns i altres.
Tarrada ha reconegut també a Bodegas Torres que s’ha convertit en un referent vitivinícola “a tot Catalunya, no només al Penedès”. Pel que fa a Torres, a més, Tarrada ha reconegut que el guardó de l’Acadèmia “arriba tard” però que només porten dos anys lliurant aquests premis.

Nova iniciativa a Barcelona

Per altra banda, Joan Tarrada va explicar que ja fa temps que l’Acadèmia proposa que cada quatre anys es faci un acte que sumi el Vijazz i el Cavatast en ple centre de Barcelona.
Tot i reconèixer que només és una idea i que no hi ha res concret, Tarrada sí afirma que, per l’Acadèmia Tastavins, aquesta seria una oportunitat única de maridar vins i caves amb jazz i amb Barcelona. “Podríem fer-ho en plena plaça Catalunya i hi podrien participar productes de tot el Gran Penedès. Seria un gran renom per la nostra terra, que és el que ens fa falta”, afirma Tarrada, que diu que en les properes reunions ho tornarà a plantejar per si es pot anar tancant la proposta que, segons apunta, es podria fer ja a la primavera de l’any vinent.

Capítol d’investidura

El tradicional Capítol d’Investidura es celebra anualment per donar entrada a l’entitat a totes aquelles persones que ho hagin sol·licitat durant l’any. D’aquesta manera s’investiran nous acadèmics i acadèmiques de nombre. Per altra banda, també s’investirà Acadèmic d’Honor Miquel Agustí Torres (president de Bodegas Torres) i Acadèmic de Mèrit a Oriol Guevara (director general de l’INCAVI). De Torres des de l’Acadèmia es va destacar que sempre havia estat al costat dels Tastavins i de Guevara es va assenyalar la seva “valentia” a l’entrar com a càrrec de confiança quan faltaven pocs mesos per les eleccions autonòmiques.

També et pot interessar

Comentaris