Cap de setmana de celebració del Dia Europeu de l’Enoturisme

10/11/2010 - 16:51h

Amb motiu de la celebració d’una nova edició del Dia Europeu de l’Enoturisme, aquest cap de setmana es durà a terme a la comarca un complet calendari d’activitats al volant del vi organitzat per diferents entitats. En aquest programa es poden destacar cinc grans blocs: jornada de portes obertes a cellers i caves, visites culturals, mostra de films i altres propostes vinícoles i culturals. El programa complet es pot trobar a www.enoturismepenedes.cat.
A banda de les jornades de portes obertes a diferents cellers, que es faran diumenge, el mateix diumenge alguns municipis també ofereixen activitats paral·leles. Vilafranca organitza, per exemple, passejades pel camí de Sant Pau, itineraris guiats pels carrers i places mostrant rastres de la cultura del vi, visites gratuïtes a la Casa de la Festa Major o visita comentada al Cementiri Patrimonial.

A Sant Sadurní es fa una ruta teatralitzada i una ruta modernista, entre d’altres. A més a més a Subirats es fa la ruta “Torre-ramona” i també una visita guiada al castell de Gelida i vistes al Museu d’Arqueologia de Catalunya Olèrdola.
Per la seva banda, la mostra de films es farà a la sala d’actes del Vinseum. Avui, a dos quarts de nou del vespre, projecció de “Como se organiza un servicio anti mildiu”, a tres quarts de nou projecció de “Las catedrales del Vino”. Demà, a les vuit, projecció de “The Key to Reserve”. A les nou i deu “Les saisons de Marie-Thérèse Chappaz” i de vuit a dotze de la nit, portes obertes al Vinseum. Finalment, diumenge a la una concert de música tradicional a la plaça Jaume I i tast de vins organitzat per l’Acadèmia Tastavins.Per altra banda, els restaurants, allotjaments i serveis turístics també han preparat un seguit d’activitats i menús per celebrar la festa de l’enoturisme.

També et pot interessar

Comentaris