ICV diu que la suspensió del POUM paral·litza el desenvolupament de Banyeres

09/11/2010 - 09:24h

Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), que forma part del govern municipal de Banyeres, ha reiterat el seu rebuig contundent a la decisió de la Comissió d’Urbanisme de Tarragona de no aprovar el POUM de Banyeres del Penedès, suspès al no incloure el Logis Penedès en el projecte. Des de ICV es considera discriminatori que s’aprovi el POUM d’altres municipis afectats pel Logis i, en les mateixes circumstàncies, es castigui a Banyeres amb la suspensió del seu ordenament municipal. En aquest punt la Comissió d’Urbanisme atenta, diu ICV, contra l’autonomia municipal al intentar imposar un projecte que els ajuntaments afectats rebutgen.
Des de Iniciativa, segons diu en un comunicat de premsa, es defensa un model sostenible de desenvolupament i considera una contradicció que la Comissió d’Urbanisme de Tarragona declari que el municipi creix massa i després pretengui imposar el Logis. L’ordenament municipal de Banyeres preveu petites àrees industrials on dues empreses s’instal·larien a curt termini, empreses que generarien 150 llocs de treball. La inclusió del Logis en el POUM impediria, segons ICV, la instal·lació d’aquestes empreses a Banyeres i suposaria congelar el desenvolupament municipal durant molts anys, ja que el CIM no pot iniciar-se abans de concloure les infraestructures d’accés previstes (en el millor dels casos, a l’any 2025). A més, s’ha presentat en la Generalitat una alternativa al Logis bastant més acceptable que generaria ocupació i fortes inversions, segons ICV de Banyeres.
ICV de Banyeres denuncia la intencionalitat política de la suspensió del POUM, com demostra -sempre segons els ecosocialistes- que s’avisés abans als mitjans de comunicació i després a les parts afectades. “Per tant, no ha estat una decisió tècnica la que ha paralitzat el planejament urbanístic del municipi”, es diu en la nota de premsa, que conclou: “Iniciativa recorrerà la decisió de la Comissió d’Urbanisme de Tarragona i donarà suport a totes les mesures legals que emprengui l’Ajuntament de Banyeres per a recobrar la seva autonomia municipal”.

També et pot interessar

Comentaris